• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční syrek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční syrek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční syrek
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • sůl
    • 16
      ks vejce
    • 3
      l mléko
    • 4
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

1
V mléce rozkvedláme vejce, trochu osolíme (nesmí být slané, jen ochucené), přidáme hřebíčky a za stálého míchání pomalu zahříváme. Když se začne dělat syrovátka, odstavíme z ohně. Na hrnec dáme cedník, vložíme do něj řídkou utěrku nebo gázu a naběračkou dáváme vaječnou masu. Z této dávky dáváme do 2 cedníků. Rozdělíme masu přibližně na polovinu. Utěrku zavážeme špagátem, zavěsíme a do druhého dne necháme odtéct. Protože jde o vejce, děláme je, až na Bílou sobotu, tedy těsně před Velkou nocí. Hrudku syreka krájíme na plátky silné 5-10 mm a skládáme na mísu se šunkou, klobásou a ostatními velikonočními dobrotami. Udržujeme v chladničce.
2
Poznámka: u nás na Veľkú noc syrek musí byť, patrí k tradičným veľkonočným jedlám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Špenátová velikonoční nádivka bez masa

Špenátová velikonoční nádivka bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anička | 22. 4. 2014 21:04

    unas se děla syrek každy rok na 1.dl mleka 1. vejce osolit mirně trochu vegety pepř a pažitka mnamka :-)

  • Haha | 22. 4. 2014 12:32

    Bože,chybička se vloudila. Dotyčná je asi profesorka :-\ :-\ :-\ 8-)

  • Hanča | 22. 4. 2014 12:26

    My si to udělali více na sladko,chutná to jako pudink ,velice dobrá zkušenost :-)

  • Madla | 22. 4. 2014 10:51

    Pane jo, v syreku :'( snad v syrku ;-)

  • J.Tereza | 20. 3. 2013 19:49

    To nie je nápad :-) To je tradičné jedlo u nás na východnom Slovensku už po mnoho generácií. Petrí k tradičným veľkonočným raňajkám :-)

  • LenkaKoca | 19. 3. 2013 18:38

    Jo jo to je moc dobrý nápad, ještě jsem ho neviděla a vyzkouším ho. Už se moc těším! :-)) doufám že se mi to povede :-)

  • Dagmar Palánová | 7. 3. 2010 10:54

    Tento recept doma děláme trochu jinak-nasladko.Do mléka dáme cukr a rozinky.Jinak je vše stejné.Jsem moc mile překvapena že jsem našla obdobu tohoto receptu.Mám jej po mé babičce a netušila jsem jeho kořeny.Rovněž je u nás součástí mísy s řepou,uzeným,klobáskou a br. salátem.Ta sledká chuť příjemně doplňuje ostatní jídlo.

  • Tereza J. | 8. 3. 2009 16:41

    ...hlavne, ak sa tento syrek je 1x za rok - na Veľkú noc :))))

  • Simča Sládková | 8. 3. 2009 14:50

    No já nedávno četla, že to bláznění okolo cholesterolu a vajec je obdobné, jako bylo okolo špenátu a železa. Že prostě vejce tak škodlivá nejsou, jak se myslelo.... A naopak obsahují kde co organismu prospěšného. A navíc - ono to máte přece jedno, jesli sníte vejce jen tak vařená, nebo uvařená v syreku...

  • Dáša | 26. 3. 2007 21:56

    U nás je tento recept klasikou, ale korenenie je iné, dávame tam soľ, čierne korenie a bylinkovú soľ.Chuťovo je to potom výraznejšie. Iný je aj pomer mlieka a vajíčok (10 vajíčok na liter mlieka).

  • Gabka | 11. 4. 2006 19:36

    Velikonoce bez "syrku" a řepy a uzeného se u nás neobejdou. jen recept jsem podědila po babičce trochu jiný: 12-15 vajec na litr mléka, dáme nejprve vařit žloutka s mlékem, k tomu špetku soli, špetku cukru, když začne směs houstnout přidáme bílka a už jen opatrně mícháme. až se začne dělat syrovátka necháme stejným způsobem okapat. syrek je pak krásně mramorovaný skousky bílků. s jednou za rok trocha cholesterolu neškodí :)

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 07:08

    Máte pravdu, šalát z cvikly musí byť, ak ho niekto nerobí celý rok, tak na Veľkú noc určite. Janičko, Ten syrek sa nepodáva samostatne, je to súčasť obloženej misy, na ktorej máte narezanú šunku, varený údený bôčik, aspoň 2 druhy klobások, syrek, varené vajíčka, ozdobu z kyslých uhoriek, sterilizovanej kapie a inej zeleniny. A k tomu ten cviklový šalát. Takže papáte všetko súčasne. Aj čisté uvarené vajce na tvrdo bez všetkého je mdlé, nie ?

  • martina | 22. 3. 2006 16:41

    na slovensku o velikonocích nechybí na žádném stole,podává se taky s červenou řepou a dobrou klobáskou a uzeným

  • Jana | 22. 3. 2006 14:43

    Vařila jsem z 10 vajec,i tak se mi zdálo o cholesterolu,ale chuťově nic moc,takové mdlé.

  • Monika | 20. 3. 2006 16:07

    Zkoušela jsem o víkendu z menší dávky. Místo hřebíčku jsem dala bylinkovou sůl. Dávala jsem pak na chlebíčky a chutnalo nám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche Velikonoce Recepty z vajec
Chuťovky Z vajec Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Mléko Sůl Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

123
Máslové řízky
Máslové řízky
114
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční sušenky
Velikonoční sušenky
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční věnec
Velikonoční věnec
Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Velikonoční zajíček ze šlehačkového…
  • Recepty.cz
  • Velikonoční syrek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact