• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční Sportella
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční Sportella

autor: Ejný
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 500
      g cukr krystal
    • 100
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      sklenice mléko
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce anýz (semínka - koření)
    • 1
      balíček barevné kuličky (zdobení)

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme máslo s cukrem a vejci, postupně přidáváme ostatní ingredience – lžičku anýzových semínek, mléko, mouku, kypřící prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Těsto necháme hodinku odpočinout pod utěrkou. Po uplynulé době vytvoříme 6 podkov, konce těsta překřížíme, aby se podkova spojila. Dáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným žloutkem, posypeme cukrářským zdobením a pečeme v předehřáté troubě na 180° do zlatova.
2
(Tento recept není můj vlastní, pouze převzatý z pořadu S italem v kuchyni, jelikož jsem ho ale dneska vyzkoušela.. protože jde o velikonoční recept, musela jsem ho pochválit. Je to opravdu skvělý a rychlý zákusek k Velikonocům, snad ho využijete i při nějakých jiných příležitostech.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou

Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Velikonoční beránek II.

Velikonoční beránek II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ejný | 30. 4. 2011 20:16

    Sladký to ani moc není,spíš je to docela sytný a je toho přijde mi strašně moc..u nás se to sotva snědlo:o)

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 4. 2011 09:15

    Ejný - děkuji za recept, u Itala mne zaujal, ale napsalo mne, zda 500 g cukru na 1 kg mouky není moc. Není to moc sladké???? Já se neodvážila to vyzkoušet (navíc to Ital předváděl, když už jsem měl napečeno - jidášky, dva mazance, dva tvarohové berany, 6 piškotových zajíčků, cheescake, nádivku, hlavičku a nevím co ještě...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Duben Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Barevné kuličky Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Listové šátečky

Listové šátečky

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Filé v sýrovo-jogurtovém…
13
Salát z červeného zelí IV.
Salát z červeného zelí…
13
Dobré ořechové pečivo
Dobré ořechové pečivo
9
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Velikonoční pletenec
Velikonoční pletenec
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční sušenky
Velikonoční sušenky
Velikonoční syrek
Velikonoční syrek
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční Sportella
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact