• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Velikonoční Sportella
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční Sportella

autor: Ejný
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 500
      g cukr krystal
    • 100
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      sklenice mléko
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce anýz (semínka - koření)
    • 1
      balíček barevné kuličky (zdobení)

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme máslo s cukrem a vejci, postupně přidáváme ostatní ingredience – lžičku anýzových semínek, mléko, mouku, kypřící prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Těsto necháme hodinku odpočinout pod utěrkou. Po uplynulé době vytvoříme 6 podkov, konce těsta překřížíme, aby se podkova spojila. Dáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným žloutkem, posypeme cukrářským zdobením a pečeme v předehřáté troubě na 180° do zlatova.
2
(Tento recept není můj vlastní, pouze převzatý z pořadu S italem v kuchyni, jelikož jsem ho ale dneska vyzkoušela.. protože jde o velikonoční recept, musela jsem ho pochválit. Je to opravdu skvělý a rychlý zákusek k Velikonocům, snad ho využijete i při nějakých jiných příležitostech.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou

Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Velikonoční beránek II.

Velikonoční beránek II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ejný | 30. 4. 2011 20:16

    Sladký to ani moc není,spíš je to docela sytný a je toho přijde mi strašně moc..u nás se to sotva snědlo:o)

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 4. 2011 09:15

    Ejný - děkuji za recept, u Itala mne zaujal, ale napsalo mne, zda 500 g cukru na 1 kg mouky není moc. Není to moc sladké???? Já se neodvážila to vyzkoušet (navíc to Ital předváděl, když už jsem měl napečeno - jidášky, dva mazance, dva tvarohové berany, 6 piškotových zajíčků, cheescake, nádivku, hlavičku a nevím co ještě...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Duben Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Barevné kuličky Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Podkova - dort

Podkova - dort

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

87
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
77
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
71
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
35
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
34
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Velikonoční pletenec
Velikonoční pletenec
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční sušenky
Velikonoční sušenky
Velikonoční syrek
Velikonoční syrek
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční Sportella
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact