• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční Sportella
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční Sportella

autor: Ejný
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 500
      g cukr krystal
    • 100
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      sklenice mléko
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce anýz (semínka - koření)
    • 1
      balíček barevné kuličky (zdobení)

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme máslo s cukrem a vejci, postupně přidáváme ostatní ingredience – lžičku anýzových semínek, mléko, mouku, kypřící prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Těsto necháme hodinku odpočinout pod utěrkou. Po uplynulé době vytvoříme 6 podkov, konce těsta překřížíme, aby se podkova spojila. Dáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným žloutkem, posypeme cukrářským zdobením a pečeme v předehřáté troubě na 180° do zlatova.
2
(Tento recept není můj vlastní, pouze převzatý z pořadu S italem v kuchyni, jelikož jsem ho ale dneska vyzkoušela.. protože jde o velikonoční recept, musela jsem ho pochválit. Je to opravdu skvělý a rychlý zákusek k Velikonocům, snad ho využijete i při nějakých jiných příležitostech.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou

Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec

Velikonoční beránek II.

Velikonoční beránek II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ejný | 30. 4. 2011 20:16

    Sladký to ani moc není,spíš je to docela sytný a je toho přijde mi strašně moc..u nás se to sotva snědlo:o)

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 4. 2011 09:15

    Ejný - děkuji za recept, u Itala mne zaujal, ale napsalo mne, zda 500 g cukru na 1 kg mouky není moc. Není to moc sladké???? Já se neodvážila to vyzkoušet (navíc to Ital předváděl, když už jsem měl napečeno - jidášky, dva mazance, dva tvarohové berany, 6 piškotových zajíčků, cheescake, nádivku, hlavičku a nevím co ještě...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Duben Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Barevné kuličky Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Jahodový likér

Jahodový likér

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

123
Máslové řízky
Máslové řízky
122
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Velikonoční pletenec
Velikonoční pletenec
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční sekaná s kopřivou
Velikonoční sušenky
Velikonoční sušenky
Velikonoční syrek
Velikonoční syrek
Velikonoční tvarohový mazanec
Velikonoční tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční Sportella
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact