Velikonoční nádivka je klasika a uzené maso v ní nesmí chybět. Z bylinek můžete sáhnout po vaší oblíbené. Skvěle se hodí čerstvý medvědí česnek nebo kopřivy. Pokud si ale chcete nádivku připravit mimo jejich sezónu, pochutnáte si i na špenátové nebo petrželkové.
g
uzené maso
K-Mistři od fochu z Modletic (Kaufland)
300
g
vepřová plec
nemusí být
8
ks
žloutek
8
ks
bílek
1
lžíce
majonéza
1
hrst
kopřiva
nebo medvědí česnek, špenát,...
1
stroužek
česnek
2
lžíce
strouhanka
na plech
1
lžíce
máslo
na plech
Postup přípravy receptu
1
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky nakrájenou vepřovou plec (tu je možno vynechat) a uzené maso.
Z bílků ušleháme sníh a zlehka promícháme se směsí. Nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a ve vyhřáté troubě pečeme pomalu dozlatova.