Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Vývar z masa dáme stranou (může se hodit). Pokrájenou veku rozmočíme v mléce a vymačkáme. V míse obojí smícháme, přidáme rozšlehaná vejce, utřený česnek a koření, krupici namočenou v mléce, vykynutý kvásek a vše důkladně promícháme. Podle potřeby osolíme. Směs můžeme zředit vývarem z uzeného masa, nebo naopak zahustit strouhankou. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané bylinky.
2
Směs vlijeme do důkladně vymaštěné a strouhankou vysypané formy a necháme asi půl hodiny kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (cca 45 min., dle výšky těsta).
3
Díky kvásku je nádivka kypřejší a nadýchanější, než "obyčejné".
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea K.
|23. 3. 2008 17:06
Nádivka je výborná! Místo veky jsem dala 4 rohlíky a přidala 20dkg anglické, nenašla muškátový oříšek ani květ a stejně se po tom zaprášilo. Děkuji za inspiraci!
Jana P.
|10. 4. 2007 09:45
Tuto nádivka na mě byla nachystaná ve stolním kalendáři, takže jsem ji vyzkoušela a je fakt dobrá.