g
krůtí maso
můžeme nahradit kuřecím či králičím masem
200
g
uzené maso - vařené
100
g
slanina
100
g
kešu oříšky
4
ks
vejce
2
stroužek
česnek
3
ks
rohlík
1
ks
cibule
3
hrst
posekané bylinky
kopřiva, petrželka, pažitka
1
sklenice
mléko
1
lžička
pepř mletý
1
lžička
sůl
Postup přípravy receptu
1
1. Uvaříme maso. Oloupeme cibuli a česnek. Slaninu nakrájíme, pár plátků si dáme zvlášť. Kešu oříšky nasucho opražíme na pánvi, pár si jich necháme na zdobení. Bylinky posekáme nahrubo, rovněž si jich část odložíme na posyp.
2
2. Rohlíky navlhčíme mlékem a pak je spolu s oběma druhy masa, oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku. Hotovou směs osolíme, opepříme, přidáme rozklepnutá vejce, nahrubo nasekané bylinky, kešu oříšky a nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme.
3
3. Formu vyložíme pečicím papírem, dno poklademe plátky slaniny a naplníme nádivkovou směsí. Vršek nádivky posypeme zbylými kešu oříšky a zbytkem bylinek. V troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 30 až 45 minut dozlatova.
4
Tip: Do náplně můžete přidat i orestované žampiony. Nemáte-li bylinky, lze využít špenát.