Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem, žloutky a rozpuštěným máslem. Chvíli počkejte, aby rohlíky nasály tekutinu.
2
Uvařené uzené maso nakrájejte na malé kostičky a přidejte k rohlíkům. Cukety omyjte a nakrájejte na kostičky. Jarní cibulky očistěte, nakrájejte a obojí přidejte do mísy.
Teď přijde na řadu koření - směs osolte, přidejte pepř, zelené bylinky - podle toho, jaké zrovna máte po ruce - petrželku, pažitku, kopřivy, medvědí česnek…a nastrouhaný muškátový oříšek.
4
Bílky vyšlehejte do tuha a jemně je vmíchejte k surovinám v míse. Nakonec ještě těsto velmi krátce propracujte prsty.
Formu na srnčí hřbet vymažte rozpuštěným máslem a vysypte strouhankou. Těsto přendejte do formy a lehce ho upěchujte a uhlaďte. Nádivku dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 50 minut (nádivka musí být hezky opečená, a když do ní zapíchnete špejli, nesmí se lepit).