• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nádivka je neoddělitelnou součástí velikonoční tabule. Připravte si staročeskou dobrotu podle časopisu F.O.O.D. Voní po uzené krkovici, muškátovém oříšku a pochutnáte si na ní zatepla i zastudena.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g krkovice - uzená
    • 6
      ks rohlík
    • 100
      g máslo + na vymazání formy
    • 300
      ml mléko
    • 2
      hrst kopřiva (mladé kopřivy nebo špenát, rukola...)
    • 1
      hrst bylinky nasekané (petrželka, pažitka...)
    • 6
      ks vejce
    • muškátový oříšek
    • sůl a pepř
    • strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut. Odstraníte tak přebytečnou sůl, ve které bývá uzené maso naložené. Maso nechte zchladnout ve vodě, nejlépe v chladu do druhého dne.

RADA: Příliš slané uzené maso

2
Maso a rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve velké pánvi rozpusťte máslo a pečivo na něm opečte dozlatova. Nasypte ho do mísy, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
3
Zelené lupení dobře propláchněte a poté v cedníku prolijte vroucí vodou. Přebytečnou tekutinu vymačkejte, listí pokrájejte a přidejte spolu s nasekanými bylinkami do mísy.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky přidejte k základu nádivky, k bílkům přidejte špetku soli a ušlehejte tuhý sníh. Nádivkovou směs dobře promíchejte, dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Formu (30 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou, vlijte do ní směs a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Hotovou nádivku nechte asi 15 minut odpočinout a poté krájejte. Dobrá je teplá i studená.

RADA: Šlehání sněhu

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Bezlepková nádivka s uzeným

Bezlepková nádivka s uzeným

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Velikonoce
Pečení Restování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Kopřiva Krkovice - uzená Máslo Mléko Muškátový oříšek Rohlík Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Houbový guláš
Houbový guláš
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O…
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s uzeným masem
Velikonoční nádivka s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact