• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nádivka je neoddělitelnou součástí velikonoční tabule. Připravte si staročeskou dobrotu podle časopisu F.O.O.D. Voní po uzené krkovici, muškátovém oříšku a pochutnáte si na ní zatepla i zastudena.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g krkovice - uzená
    • 6
      ks rohlík
    • 100
      g máslo + na vymazání formy
    • 300
      ml mléko
    • 2
      hrst kopřiva (mladé kopřivy nebo špenát, rukola...)
    • 1
      hrst bylinky nasekané (petrželka, pažitka...)
    • 6
      ks vejce
    • muškátový oříšek
    • sůl a pepř
    • strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut. Odstraníte tak přebytečnou sůl, ve které bývá uzené maso naložené. Maso nechte zchladnout ve vodě, nejlépe v chladu do druhého dne.

RADA: Příliš slané uzené maso

2
Maso a rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve velké pánvi rozpusťte máslo a pečivo na něm opečte dozlatova. Nasypte ho do mísy, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
3
Zelené lupení dobře propláchněte a poté v cedníku prolijte vroucí vodou. Přebytečnou tekutinu vymačkejte, listí pokrájejte a přidejte spolu s nasekanými bylinkami do mísy.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky přidejte k základu nádivky, k bílkům přidejte špetku soli a ušlehejte tuhý sníh. Nádivkovou směs dobře promíchejte, dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Formu (30 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou, vlijte do ní směs a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Hotovou nádivku nechte asi 15 minut odpočinout a poté krájejte. Dobrá je teplá i studená.

RADA: Šlehání sněhu

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Bezlepková nádivka s uzeným

Bezlepková nádivka s uzeným

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Velikonoce
Pečení Restování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Kopřiva Krkovice - uzená Máslo Mléko Muškátový oříšek Rohlík Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Kapr na černo

Kapr na černo

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

105
Dýňová tortila
Dýňová tortila
101
Máslové řízky
Máslové řízky
60
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
39
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O…
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s uzeným masem
Velikonoční nádivka s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact