• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka na plech
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka na plech

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
5fotografií
Nahrát fotku
 

Voňavá a dozlatova upečená nádivka neboli hlavička k Velikonocům prostě patří. Můžete ji servírovat s kuřetem (nebo v něm), ale i jen tak. Součástí by měly být zelené bylinky připomínající jaro.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (ramínko, libový bůček)
    • uzené maso (krkovice)
    • 10
      ks rohlík (den staré)
    • 10
      ks vejce
    • vývar (z masa)
    • 3
      hrst kopřiva
    • pažitka
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo (na vymazání plechu)
    • strouhanka (na vysypání plechu)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou nádivku chceme mít. Rohlíky také pokrájíme na kostky a zvlhčíme je vývarem z masa. Z vajec oddělíme žloutky a bílky.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

2
Žloutky přidáme k rohlíkům a bílky dáme stranou. Pažitku opláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno. Kopřivy spaříme horkou vodou a nakrájíme. Všechny připravené suroviny promícháme, okořeníme pepřem, česnekem a osolíme.

RADA: Jak využít kopřivy při vaření?

3
V suché, nemastné nádobě ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme ho do misky s nádivkovou hmotou a promícháme. Plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

RADA: Jak ušlehat sníh z bílků?

4
Na plech rozetřeme nádivku a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C. Nádivka je upečená zhruba za 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka s uzeným masem

Velikonoční nádivka s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopřiva Pažitka Pepř mletý Rohlík Sádlo Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

207
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
122
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
77
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
60
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
34
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O…
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O…
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka na plech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact