• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka na plech
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka na plech

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
Velikonoční nádivka na plech
5fotografií
Nahrát fotku
 

Voňavá a dozlatova upečená nádivka neboli hlavička k Velikonocům prostě patří. Můžete ji servírovat s kuřetem (nebo v něm), ale i jen tak. Součástí by měly být zelené bylinky připomínající jaro.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (ramínko, libový bůček)
    • uzené maso (krkovice)
    • 10
      ks rohlík (den staré)
    • 10
      ks vejce
    • vývar (z masa)
    • 3
      hrst kopřiva
    • pažitka
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo (na vymazání plechu)
    • strouhanka (na vysypání plechu)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou nádivku chceme mít. Rohlíky také pokrájíme na kostky a zvlhčíme je vývarem z masa. Z vajec oddělíme žloutky a bílky.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

2
Žloutky přidáme k rohlíkům a bílky dáme stranou. Pažitku opláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno. Kopřivy spaříme horkou vodou a nakrájíme. Všechny připravené suroviny promícháme, okořeníme pepřem, česnekem a osolíme.

RADA: Jak využít kopřivy při vaření?

3
V suché, nemastné nádobě ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme ho do misky s nádivkovou hmotou a promícháme. Plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

RADA: Jak ušlehat sníh z bílků?

4
Na plech rozetřeme nádivku a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C. Nádivka je upečená zhruba za 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka s uzeným masem

Velikonoční nádivka s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopřiva Pažitka Pepř mletý Rohlík Sádlo Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Bagely

Bagely

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

27
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
23
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
19
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
18
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
18
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O…
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční nádivka podle časopisu F.O…
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka na plech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact