Voňavá a dozlatova upečená nádivka neboli hlavička k Velikonocům prostě patří. Můžete ji servírovat s kuřetem (nebo v něm), ale i jen tak. Součástí by měly být zelené bylinky připomínající jaro.
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou nádivku chceme mít. Rohlíky také pokrájíme na kostky a zvlhčíme je vývarem z masa. Z vajec oddělíme žloutky a bílky.
Žloutky přidáme k rohlíkům a bílky dáme stranou. Pažitku opláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno. Kopřivy spaříme horkou vodou a nakrájíme. Všechny připravené suroviny promícháme, okořeníme pepřem, česnekem a osolíme.
V suché, nemastné nádobě ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme ho do misky s nádivkovou hmotou a promícháme. Plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.