• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks veka (žemlovka)
    • 10
      ks vejce
    • 200
      g vepřové maso vařené i s vývarem
    • 200
      g uzené maso
    • 200
      g hera
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      hrst kopřiva mladá - nasekaná (lze nahradit pažitkou nebo petrželkou)

Postup přípravy receptu

1
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
2
Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy.
3
Do malého množstvý vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
4
Vše dáme do tukem dobře vymazaného pekáče a zvolna pečeme.
5
Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 25. 2. 2016 17:41

    Do nádivky žádnou Heru nedávám,je tam již dost tuku z masa - používám nejraději vepřový bůček, uzené volím trochu libovější, žemlovku namáčím do vývaru z masa a pokud je potřeba , tak s ním nádivku zadělávám, o mléce ve výše zmíněném receptu nic nečtu, ale je možno do něj namočit tu veku, ke kopřivám / nesmí jich být moc, byla by nádivka hořká / přidávám například zelemou petržeku, pažitku, zelenou nať z cibulky a hlavně - openec -/ roste v trávě na zahradě a dává nádivce dobrou chuť /,vejce dávám z poloviny celé z druhé poloviny jen žloutky -/ a to rovnou do mísy, nikam je nezašlehávám,/ aby mi zbyly bílky na sníh. pokud by se mi zdála směs v míse moc řidká, přidávám strouhanku.Maso krájím na větší kousky, aby byla nádivka nadýchaná. Je to náš starý, osvědčený recept, léty prověřený. :-)

  • bozenka | 19. 4. 2014 14:03

    no já tedy rozhodně dávám mléko a všichni koho znám.... ale každý má svůj recept, tak když je bez mléka, tak je, no ;-)

  • Marie | 26. 4. 2011 14:23

    nevím co je tady k smíchu,do nádivky opravdu patří mléko? :-P

  • ondra | 25. 4. 2011 10:39

    do nádivky patří mléko :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Uzené Vepřové Březen Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kopřiva Muškátový květ Pepř mletý Sůl Uzené maso Vejce Veka Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Rybí steak

Rybí steak

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

226
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
172
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
83
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
78
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
76
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact