• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční nádivka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční nádivka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks veka (žemlovka)
    • 10
      ks vejce
    • 200
      g vepřové maso vařené i s vývarem
    • 200
      g uzené maso
    • 200
      g hera
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      hrst kopřiva mladá - nasekaná (lze nahradit pažitkou nebo petrželkou)

Postup přípravy receptu

1
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
2
Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy.
3
Do malého množstvý vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
4
Vše dáme do tukem dobře vymazaného pekáče a zvolna pečeme.
5
Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 25. 2. 2016 17:41

    Do nádivky žádnou Heru nedávám,je tam již dost tuku z masa - používám nejraději vepřový bůček, uzené volím trochu libovější, žemlovku namáčím do vývaru z masa a pokud je potřeba , tak s ním nádivku zadělávám, o mléce ve výše zmíněném receptu nic nečtu, ale je možno do něj namočit tu veku, ke kopřivám / nesmí jich být moc, byla by nádivka hořká / přidávám například zelemou petržeku, pažitku, zelenou nať z cibulky a hlavně - openec -/ roste v trávě na zahradě a dává nádivce dobrou chuť /,vejce dávám z poloviny celé z druhé poloviny jen žloutky -/ a to rovnou do mísy, nikam je nezašlehávám,/ aby mi zbyly bílky na sníh. pokud by se mi zdála směs v míse moc řidká, přidávám strouhanku.Maso krájím na větší kousky, aby byla nádivka nadýchaná. Je to náš starý, osvědčený recept, léty prověřený. :-)

  • bozenka | 19. 4. 2014 14:03

    no já tedy rozhodně dávám mléko a všichni koho znám.... ale každý má svůj recept, tak když je bez mléka, tak je, no ;-)

  • Marie | 26. 4. 2011 14:23

    nevím co je tady k smíchu,do nádivky opravdu patří mléko? :-P

  • ondra | 25. 4. 2011 10:39

    do nádivky patří mléko :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Uzené Vepřové Březen Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kopřiva Muškátový květ Pepř mletý Sůl Uzené maso Vejce Veka Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

128
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
49
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Calzone - Plněná pizza
Calzone - Plněná pizza
22
Tvarůžková pomazánka V
Tvarůžková pomazánka V

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční nádivka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact