Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut.
2
Upečené necháme ve formě trochu vychladnout, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Odstříhneme špičku mikrotenového sáčku, beránka ozdobíme polevou a jako oči přilepíme dýňová jadérka.
Můžete udělat beránkovi "ozdobné kudrlinky" naní třeba ho natírat celého. Jinak s polevou mám velmi dobré zkušenosti, hlavně na ozdobení zákusků je skvělá, krásně ztvrdne a vypadá to moc hezky.
Lenka S
|29. 3. 2007 21:03
Evo, máte pravdu. Zkoušela jsem to a poleva mi vystačila taktak na přední stranu beránka. Zdobit to dírkou v sáčku si nedovedu představit, já jsem polevu roztírala nožem. Ale jenom pocukrovaná se mi zdá hezčí.
Eva Mlýnská
|13. 3. 2007 14:14
Z podobného těsta dělám tzv. rychlobuchtu na plechu, letos vyzkouším jako beránka, protože je to opravdu dobré. Jen nevím jaké máte zkušenosti s polevou v sáčku, kupuji ji jenom na přizdobení cukroví. Možná s ní neumím pracovat, ale na ozdobení beránka bych potřebovala nejmíň tři a to nevím jak bych to dělala s odstřiženou špičkou na mikrotenovém sáčku.
Lenka S
|5. 3. 2007 20:39
Je moc dobrý, vyzkoušejte! Stačí pocukrovat, i bez polevy je dobrý.