• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční mrkvový beránek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční mrkvový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mrkev
    • 3
      ks žloutek
    • 125
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut.
2
Upečené necháme ve formě trochu vychladnout, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Odstříhneme špičku mikrotenového sáčku, beránka ozdobíme polevou a jako oči přilepíme dýňová jadérka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pipča
    pipča | 2. 4. 2015 12:32

    Můžu poprosit o info k receptu ohledně tech madlí. Ráda bych taky zkusila.

  • Marie | 24. 3. 2015 13:12

    A co ty mandle? Kolik jste jich dala? A to množství se mi taky nezdá, protože když peču beránka, dávám o dost víc mouky.

  • silvik T.
    silvik T. | 24. 3. 2015 11:42

    Výborné,vláčné těsto.

  • Katka | 20. 4. 2014 16:18

    A ty mandle kolik? V ingrediencích nejsou.

  • Kateřina Gazurová | 2. 4. 2010 10:50

    Můžete udělat beránkovi "ozdobné kudrlinky" naní třeba ho natírat celého. Jinak s polevou mám velmi dobré zkušenosti, hlavně na ozdobení zákusků je skvělá, krásně ztvrdne a vypadá to moc hezky.

  • Lenka S | 29. 3. 2007 21:03

    Evo, máte pravdu. Zkoušela jsem to a poleva mi vystačila taktak na přední stranu beránka. Zdobit to dírkou v sáčku si nedovedu představit, já jsem polevu roztírala nožem. Ale jenom pocukrovaná se mi zdá hezčí.

  • Eva Mlýnská | 13. 3. 2007 14:14

    Z podobného těsta dělám tzv. rychlobuchtu na plechu, letos vyzkouším jako beránka, protože je to opravdu dobré. Jen nevím jaké máte zkušenosti s polevou v sáčku, kupuji ji jenom na přizdobení cukroví. Možná s ní neumím pracovat, ale na ozdobení beránka bych potřebovala nejmíň tři a to nevím jak bych to dělala s odstřiženou špičkou na mikrotenovém sáčku.

  • Lenka S | 5. 3. 2007 20:39

    Je moc dobrý, vyzkoušejte! Stačí pocukrovat, i bez polevy je dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek
Moučníky Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Donuty

Donuty

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

125
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
94
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
91
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
83
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
78
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční medové řezy
Velikonoční medové řezy
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact