• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční mrkvový beránek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční mrkvový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mrkev
    • 3
      ks žloutek
    • 125
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut.
2
Upečené necháme ve formě trochu vychladnout, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Odstříhneme špičku mikrotenového sáčku, beránka ozdobíme polevou a jako oči přilepíme dýňová jadérka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pipča
    pipča | 2. 4. 2015 12:32

    Můžu poprosit o info k receptu ohledně tech madlí. Ráda bych taky zkusila.

  • Marie | 24. 3. 2015 13:12

    A co ty mandle? Kolik jste jich dala? A to množství se mi taky nezdá, protože když peču beránka, dávám o dost víc mouky.

  • silvik T.
    silvik T. | 24. 3. 2015 11:42

    Výborné,vláčné těsto.

  • Katka | 20. 4. 2014 16:18

    A ty mandle kolik? V ingrediencích nejsou.

  • Kateřina Gazurová | 2. 4. 2010 10:50

    Můžete udělat beránkovi "ozdobné kudrlinky" naní třeba ho natírat celého. Jinak s polevou mám velmi dobré zkušenosti, hlavně na ozdobení zákusků je skvělá, krásně ztvrdne a vypadá to moc hezky.

  • Lenka S | 29. 3. 2007 21:03

    Evo, máte pravdu. Zkoušela jsem to a poleva mi vystačila taktak na přední stranu beránka. Zdobit to dírkou v sáčku si nedovedu představit, já jsem polevu roztírala nožem. Ale jenom pocukrovaná se mi zdá hezčí.

  • Eva Mlýnská | 13. 3. 2007 14:14

    Z podobného těsta dělám tzv. rychlobuchtu na plechu, letos vyzkouším jako beránka, protože je to opravdu dobré. Jen nevím jaké máte zkušenosti s polevou v sáčku, kupuji ji jenom na přizdobení cukroví. Možná s ní neumím pracovat, ale na ozdobení beránka bych potřebovala nejmíň tři a to nevím jak bych to dělala s odstřiženou špičkou na mikrotenovém sáčku.

  • Lenka S | 5. 3. 2007 20:39

    Je moc dobrý, vyzkoušejte! Stačí pocukrovat, i bez polevy je dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek
Moučníky Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
18
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční medové řezy
Velikonoční medové řezy
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact