• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční mrkvový beránek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční mrkvový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mrkev
    • 3
      ks žloutek
    • 125
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mrkev jemně nastouháme. Umícháme do krému žloutky s cukrem, přidáme citronovu kůru a šťávu. Promísíme mandle, kypřící prášek a vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí. Mrkev s dýňovými jadérky vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut.
2
Upečené necháme ve formě trochu vychladnout, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Odstříhneme špičku mikrotenového sáčku, beránka ozdobíme polevou a jako oči přilepíme dýňová jadérka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pipča
    pipča | 2. 4. 2015 12:32

    Můžu poprosit o info k receptu ohledně tech madlí. Ráda bych taky zkusila.

  • Marie | 24. 3. 2015 13:12

    A co ty mandle? Kolik jste jich dala? A to množství se mi taky nezdá, protože když peču beránka, dávám o dost víc mouky.

  • silvik T.
    silvik T. | 24. 3. 2015 11:42

    Výborné,vláčné těsto.

  • Katka | 20. 4. 2014 16:18

    A ty mandle kolik? V ingrediencích nejsou.

  • Kateřina Gazurová | 2. 4. 2010 10:50

    Můžete udělat beránkovi "ozdobné kudrlinky" naní třeba ho natírat celého. Jinak s polevou mám velmi dobré zkušenosti, hlavně na ozdobení zákusků je skvělá, krásně ztvrdne a vypadá to moc hezky.

  • Lenka S | 29. 3. 2007 21:03

    Evo, máte pravdu. Zkoušela jsem to a poleva mi vystačila taktak na přední stranu beránka. Zdobit to dírkou v sáčku si nedovedu představit, já jsem polevu roztírala nožem. Ale jenom pocukrovaná se mi zdá hezčí.

  • Eva Mlýnská | 13. 3. 2007 14:14

    Z podobného těsta dělám tzv. rychlobuchtu na plechu, letos vyzkouším jako beránka, protože je to opravdu dobré. Jen nevím jaké máte zkušenosti s polevou v sáčku, kupuji ji jenom na přizdobení cukroví. Možná s ní neumím pracovat, ale na ozdobení beránka bych potřebovala nejmíň tři a to nevím jak bych to dělala s odstřiženou špičkou na mikrotenovém sáčku.

  • Lenka S | 5. 3. 2007 20:39

    Je moc dobrý, vyzkoušejte! Stačí pocukrovat, i bez polevy je dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek
Moučníky Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

369
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
277
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
93
Nanukové Řezy podle babičky Marušky
Nanukové Řezy podle…
47
Kulaté švestkové koláče
Kulaté švestkové koláče
32
Rebarborové řezy
Rebarborové řezy

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční medové řezy
Velikonoční medové řezy
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční muffiny z podmáslí
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
  • Recepty.cz
  • Velikonoční mrkvový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact