• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční kopřivová nádivka
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční kopřivová nádivka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      hrst kopřiva - spařené listy
    • 400
      g uzené maso - vařené
    • 8
      ks rohlík starší
    • 300
      ml mléko nebo vývar z uzeného masa
    • 100
      g uzená slanina (špek)
    • 1
      lžíce olej nebo sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      ks vejce větších stačí 5 ks
    • máslo
    • strouhanka
  • Dále můžeme přidat:
    • 1
      ks červená paprika nadrobno pokrájená
    • mražená zelenina dle chuti
    • muškátový květ nebo oříšek

Postup přípravy receptu

1
Na oleji (sádle) osmažíme nadrobno pokrájené cibule a špek. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky (housky), které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout. K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso (můžeme použít i zauzenou šunku), spařené nasekané kopřivy, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 °C.
2
Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo jí necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako rychlé studené pohoštění.
3
Dle chuti a pro obměnu můžeme do nádivky přidat muškátový květ, hrášek, papriku, houby, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný sýr (Niva, Čedar...). Nádivka pak bude mít jinou chuť i mozaiku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Bezlepková nádivka s uzeným

Bezlepková nádivka s uzeným

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miloslava Strnadová | 16. 4. 2017 19:46

    V podstatě dělám každý rok stejnou nádivku jako je tahle, jen tentokrát jsem přidala do poloviny i tu červenou papriku a musím uznat, že tam byla moc dobrá. Děkuji za nápad a přeji veselé Velikonoce.

  • František Moravec | 27. 3. 2016 17:06

    Velikonoční hlavičku peču prakticky úplně stejně a nikdy se na stole dlouho neohřeje. Tento rok se bohužel musíme v hlavičce obejít bez těch zelených žahavek, protože byla delší zima /nebo brzy Velikonoce/ a nestihly se zazelenat.

  • Balšánková | 6. 4. 2015 12:50

    Je výborná, pekla jsem jí už ráno a všem chutná. Pekla jsem i kuře s kopřivovou nádivkou podle vašeho receptu a to bylo něco, hotová blaženost v puse.

  • Ivana Chaloupková | 20. 4. 2014 19:40

    Peču stejnou každým rokem. Tento rok jsem použila jen špičky z kopřiv, protože o ně není nouze a mladé lístky jsou nejlepší. Máme jí rádi a peču dvě. Jedna se sní vždycky hned a druhá taky dlouho nevydrží. Babička svého času pekla dokonce jednu i pro koledníky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Ze zeleniny Vepřové Pečivo Z mouky/obilovin Slané Uzeniny Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Kopřiva Máslo Mléko Mražená zelenina Muškátový květ Olej Pepř mletý Rohlík Strouhanka Sůl Uzená slanina Uzené maso - vařené Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

43
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
14
Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční mazanec bez vajec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční kopřivová nádivka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact