• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční kopřivová nádivka
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční kopřivová nádivka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      hrst kopřiva - spařené listy
    • 400
      g uzené maso - vařené
    • 8
      ks rohlík starší
    • 300
      ml mléko nebo vývar z uzeného masa
    • 100
      g uzená slanina (špek)
    • 1
      lžíce olej nebo sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      ks vejce větších stačí 5 ks
    • máslo
    • strouhanka
  • Dále můžeme přidat:
    • 1
      ks červená paprika nadrobno pokrájená
    • mražená zelenina dle chuti
    • muškátový květ nebo oříšek

Postup přípravy receptu

1
Na oleji (sádle) osmažíme nadrobno pokrájené cibule a špek. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky (housky), které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout. K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso (můžeme použít i zauzenou šunku), spařené nasekané kopřivy, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 °C.
2
Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo jí necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako rychlé studené pohoštění.
3
Dle chuti a pro obměnu můžeme do nádivky přidat muškátový květ, hrášek, papriku, houby, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný sýr (Niva, Čedar...). Nádivka pak bude mít jinou chuť i mozaiku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Bezlepková nádivka s uzeným

Bezlepková nádivka s uzeným

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miloslava Strnadová | 16. 4. 2017 19:46

    V podstatě dělám každý rok stejnou nádivku jako je tahle, jen tentokrát jsem přidala do poloviny i tu červenou papriku a musím uznat, že tam byla moc dobrá. Děkuji za nápad a přeji veselé Velikonoce.

  • František Moravec | 27. 3. 2016 17:06

    Velikonoční hlavičku peču prakticky úplně stejně a nikdy se na stole dlouho neohřeje. Tento rok se bohužel musíme v hlavičce obejít bez těch zelených žahavek, protože byla delší zima /nebo brzy Velikonoce/ a nestihly se zazelenat.

  • Balšánková | 6. 4. 2015 12:50

    Je výborná, pekla jsem jí už ráno a všem chutná. Pekla jsem i kuře s kopřivovou nádivkou podle vašeho receptu a to bylo něco, hotová blaženost v puse.

  • Ivana Chaloupková | 20. 4. 2014 19:40

    Peču stejnou každým rokem. Tento rok jsem použila jen špičky z kopřiv, protože o ně není nouze a mladé lístky jsou nejlepší. Máme jí rádi a peču dvě. Jedna se sní vždycky hned a druhá taky dlouho nevydrží. Babička svého času pekla dokonce jednu i pro koledníky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Ze zeleniny Vepřové Pečivo Z mouky/obilovin Slané Uzeniny Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Kopřiva Máslo Mléko Mražená zelenina Muškátový květ Olej Pepř mletý Rohlík Strouhanka Sůl Uzená slanina Uzené maso - vařené Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

110
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
43
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
28
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
23
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec bez vajec
Velikonoční mazanec bez vajec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční kopřivová nádivka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact