• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše - krok za krokem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 43
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jidáše

Suroviny

10 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      g tuk
    • 1
      hrst mandle
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky, rozehřáté vlažné máslo a vlijeme vzešlý kvásek.

RADA: Velikonoční recepty a speciální tipy!

3
Vypracujeme vláčné těsto, přidáme rozinky nebo mandle. Těsto necháme zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak upéct velikonočního beránka?

4
Z těsta vykrajujeme kousky, které na lehce pomoučeném vále vyválíme na prameny. Poté tvarujeme jidáše.

RADA: Připravte si skvělou velikonoční nádivku

5
Necháme ještě jednou zhruba půl hodinky kynout na plechu pokrytém pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C, jidáše potřeme vejcem a pečeme do růžova. Podáváme s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 13. 4. 2017 21:07

    Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!

  • Dana | 13. 4. 2017 18:06

    Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D

  • Pavla | 26. 3. 2016 17:46

    Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)

  • Eva | 25. 3. 2016 11:40

    Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.

  • Martin | 24. 3. 2016 20:32

    Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..

  • Klára | 2. 4. 2015 18:59

    Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)

  • Lenka | 19. 4. 2014 15:29

    trouba na 210°C asi tak 10-15 minut

  • silvik T.
    silvik T. | 18. 4. 2014 19:34

    Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:23

    Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .

  • Martina | 30. 3. 2013 09:56

    Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)

  • Pavla | 22. 3. 2013 16:07

    Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.

  • simca | 22. 4. 2011 07:55

    je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3

  • Anonym | 6. 3. 2007 09:35

    nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen

  • jJosefina K | 29. 3. 2006 14:56

    Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

59
Obložené kotlety na smetaně
Obložené kotlety na…
52
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
33
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact