Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!
Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D
Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)
Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.
Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..
Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)
trouba na 210°C asi tak 10-15 minut
Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.
Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .
Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)
Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.
je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3
nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen
Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem