• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše - krok za krokem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 43
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jidáše

Suroviny

10 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      g tuk
    • 1
      hrst mandle
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky, rozehřáté vlažné máslo a vlijeme vzešlý kvásek.

RADA: Velikonoční recepty a speciální tipy!

3
Vypracujeme vláčné těsto, přidáme rozinky nebo mandle. Těsto necháme zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak upéct velikonočního beránka?

4
Z těsta vykrajujeme kousky, které na lehce pomoučeném vále vyválíme na prameny. Poté tvarujeme jidáše.

RADA: Připravte si skvělou velikonoční nádivku

5
Necháme ještě jednou zhruba půl hodinky kynout na plechu pokrytém pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C, jidáše potřeme vejcem a pečeme do růžova. Podáváme s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 13. 4. 2017 21:07

    Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!

  • Dana | 13. 4. 2017 18:06

    Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D

  • Pavla | 26. 3. 2016 17:46

    Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)

  • Eva | 25. 3. 2016 11:40

    Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.

  • Martin | 24. 3. 2016 20:32

    Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..

  • Klára | 2. 4. 2015 18:59

    Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)

  • Lenka | 19. 4. 2014 15:29

    trouba na 210°C asi tak 10-15 minut

  • silvik T.
    silvik T. | 18. 4. 2014 19:34

    Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:23

    Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .

  • Martina | 30. 3. 2013 09:56

    Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)

  • Pavla | 22. 3. 2013 16:07

    Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.

  • simca | 22. 4. 2011 07:55

    je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3

  • Anonym | 6. 3. 2007 09:35

    nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen

  • jJosefina K | 29. 3. 2006 14:56

    Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Čevapi

Čevapi

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

169
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
91
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová…
86
Vanilkové banánky s ořechovým krémem
Vanilkové banánky s…
72
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle…
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact