• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše - krok za krokem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 43
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jidáše

Suroviny

10 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      g tuk
    • 1
      hrst mandle
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky, rozehřáté vlažné máslo a vlijeme vzešlý kvásek.

RADA: Velikonoční recepty a speciální tipy!

3
Vypracujeme vláčné těsto, přidáme rozinky nebo mandle. Těsto necháme zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí objem.

RADA: Jak upéct velikonočního beránka?

4
Z těsta vykrajujeme kousky, které na lehce pomoučeném vále vyválíme na prameny. Poté tvarujeme jidáše.

RADA: Připravte si skvělou velikonoční nádivku

5
Necháme ještě jednou zhruba půl hodinky kynout na plechu pokrytém pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C, jidáše potřeme vejcem a pečeme do růžova. Podáváme s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 13. 4. 2017 21:07

    Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!

  • Dana | 13. 4. 2017 18:06

    Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D

  • Pavla | 26. 3. 2016 17:46

    Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)

  • Eva | 25. 3. 2016 11:40

    Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.

  • Martin | 24. 3. 2016 20:32

    Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..

  • Klára | 2. 4. 2015 18:59

    Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)

  • Lenka | 19. 4. 2014 15:29

    trouba na 210°C asi tak 10-15 minut

  • silvik T.
    silvik T. | 18. 4. 2014 19:34

    Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:23

    Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .

  • Martina | 30. 3. 2013 09:56

    Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)

  • Pavla | 22. 3. 2013 16:07

    Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.

  • simca | 22. 4. 2011 07:55

    je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3

  • Anonym | 6. 3. 2007 09:35

    nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen

  • jJosefina K | 29. 3. 2006 14:56

    Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
17
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše - krok za krokem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact