• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše

autor: Kubíčková
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 50
      g máslo
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,40
      dl hnědý rum
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce med
    • 200
      g ořechy
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá vejce, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše důkladně propracujeme. Přidáme ořechy a ještě zamícháme. Z těsta tvarujeme malé uzlíky, které přendáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Horké jidáše potřeme rozehřátým máslem smíchaným s medem a rumem. Necháme zaschnout a posypeme moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - medové

Jidáše - medové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Drábková | 31. 3. 2015 14:07

    Chtěla jsem napsat recept na jidáše a našla jsem stejný.Já bych ale určitě ze slušnosti napsala,že recept je od kluků v akci a nevydávala bych ho za svůj vlastní.

  • Nikola | 7. 4. 2012 12:28

    Jiáše jsou výborné. Všem nám moc chutnají. Snad nám je koledníci všechny nesnědí. ;-) :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 4. 2011 13:47

    Dobrý den, recept je stejný jako ve staré verzi webu.

  • Barbora | 21. 4. 2011 12:52

    V postupu pripravy jsem vyjma 4 lzic pri priprave kvasku nenasla mleko..?!

  • iveta | 19. 4. 2011 22:00

    delala jsem jidase a jsou velice dobre nema to chybu <3

  • Petra Chovancova | 22. 3. 2008 10:33

    Žádná sůl??

  • Zdena Praksinová | 19. 3. 2008 12:17

    Jidáše jsou výborné! Dělala jsem s poloviční dávky a mám jich 36.Dávám také za 1.

  • Eva Mlýnská | 9. 3. 2008 18:18

    Vyzkouším, ale odhaduji, že z toho množství bude víc jak 2 plechy.

  • Hana Srnová | 7. 3. 2008 12:04

    Tento recept jsem náhodou objevila v letáku nějakého supermarketu. Připadal mi lákavý a hned jsem ho vyzkoušela. Pro Lenku: po přidání ořechů těsto zpracovat a nechat kynout cca 1 hodinu. Pak tvarovat, já dělala houstičky, syn pomáhal a při tvorbě uzlíků se vyřádil:-). Z množství bylo jidášů na 2 plechy, jsou výborné. Dávám za 1.

  • Lenka Hrmová | 7. 3. 2008 10:49

    Po zapracování těsta už nenecháváme kynout? Stačí pouze na plechu? Jinak to může být vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Ořechy Vanilkový cukr Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Nutella roláda

Nutella roláda

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jidáše

Poslední sledované recepty

23
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
12
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
12
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact