• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše

autor: Kubíčková
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 50
      g máslo
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,40
      dl hnědý rum
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce med
    • 200
      g ořechy
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá vejce, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše důkladně propracujeme. Přidáme ořechy a ještě zamícháme. Z těsta tvarujeme malé uzlíky, které přendáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Horké jidáše potřeme rozehřátým máslem smíchaným s medem a rumem. Necháme zaschnout a posypeme moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - medové

Jidáše - medové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Drábková | 31. 3. 2015 14:07

    Chtěla jsem napsat recept na jidáše a našla jsem stejný.Já bych ale určitě ze slušnosti napsala,že recept je od kluků v akci a nevydávala bych ho za svůj vlastní.

  • Nikola | 7. 4. 2012 12:28

    Jiáše jsou výborné. Všem nám moc chutnají. Snad nám je koledníci všechny nesnědí. ;-) :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 4. 2011 13:47

    Dobrý den, recept je stejný jako ve staré verzi webu.

  • Barbora | 21. 4. 2011 12:52

    V postupu pripravy jsem vyjma 4 lzic pri priprave kvasku nenasla mleko..?!

  • iveta | 19. 4. 2011 22:00

    delala jsem jidase a jsou velice dobre nema to chybu <3

  • Petra Chovancova | 22. 3. 2008 10:33

    Žádná sůl??

  • Zdena Praksinová | 19. 3. 2008 12:17

    Jidáše jsou výborné! Dělala jsem s poloviční dávky a mám jich 36.Dávám také za 1.

  • Eva Mlýnská | 9. 3. 2008 18:18

    Vyzkouším, ale odhaduji, že z toho množství bude víc jak 2 plechy.

  • Hana Srnová | 7. 3. 2008 12:04

    Tento recept jsem náhodou objevila v letáku nějakého supermarketu. Připadal mi lákavý a hned jsem ho vyzkoušela. Pro Lenku: po přidání ořechů těsto zpracovat a nechat kynout cca 1 hodinu. Pak tvarovat, já dělala houstičky, syn pomáhal a při tvorbě uzlíků se vyřádil:-). Z množství bylo jidášů na 2 plechy, jsou výborné. Dávám za 1.

  • Lenka Hrmová | 7. 3. 2008 10:49

    Po zapracování těsta už nenecháváme kynout? Stačí pouze na plechu? Jinak to může být vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Ořechy Vanilkový cukr Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jidáše

Poslední sledované recepty

37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
25
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
20
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
17
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact