Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá vejce, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše důkladně propracujeme. Přidáme ořechy a ještě zamícháme. Z těsta tvarujeme malé uzlíky, které přendáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Drábková
|31. 3. 2015 14:07
Chtěla jsem napsat recept na jidáše a našla jsem stejný.Já bych ale určitě ze slušnosti napsala,že recept je od kluků v akci a nevydávala bych ho za svůj vlastní.
Nikola
|7. 4. 2012 12:28
Jiáše jsou výborné. Všem nám moc chutnají. Snad nám je koledníci všechny nesnědí. ;-) :-)
Dobrý den, recept je stejný jako ve staré verzi webu.
Barbora
|21. 4. 2011 12:52
V postupu pripravy jsem vyjma 4 lzic pri priprave kvasku nenasla mleko..?!
iveta
|19. 4. 2011 22:00
delala jsem jidase a jsou velice dobre nema to chybu <3
Petra Chovancova
|22. 3. 2008 10:33
Žádná sůl??
Zdena Praksinová
|19. 3. 2008 12:17
Jidáše jsou výborné! Dělala jsem s poloviční dávky a mám jich 36.Dávám také za 1.
Eva Mlýnská
|9. 3. 2008 18:18
Vyzkouším, ale odhaduji, že z toho množství bude víc jak 2 plechy.
Hana Srnová
|7. 3. 2008 12:04
Tento recept jsem náhodou objevila v letáku nějakého supermarketu. Připadal mi lákavý a hned jsem ho vyzkoušela. Pro Lenku: po přidání ořechů těsto zpracovat a nechat kynout cca 1 hodinu. Pak tvarovat, já dělala houstičky, syn pomáhal a při tvorbě uzlíků se vyřádil:-). Z množství bylo jidášů na 2 plechy, jsou výborné. Dávám za 1.
Lenka Hrmová
|7. 3. 2008 10:49
Po zapracování těsta už nenecháváme kynout? Stačí pouze na plechu? Jinak to může být vynikající.