• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční jidáše

autor: Kubíčková
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 50
      g máslo
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,40
      dl hnědý rum
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      lžíce med
    • 200
      g ořechy
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá vejce, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše důkladně propracujeme. Přidáme ořechy a ještě zamícháme. Z těsta tvarujeme malé uzlíky, které přendáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Horké jidáše potřeme rozehřátým máslem smíchaným s medem a rumem. Necháme zaschnout a posypeme moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - medové

Jidáše - medové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Drábková | 31. 3. 2015 14:07

    Chtěla jsem napsat recept na jidáše a našla jsem stejný.Já bych ale určitě ze slušnosti napsala,že recept je od kluků v akci a nevydávala bych ho za svůj vlastní.

  • Nikola | 7. 4. 2012 12:28

    Jiáše jsou výborné. Všem nám moc chutnají. Snad nám je koledníci všechny nesnědí. ;-) :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 4. 2011 13:47

    Dobrý den, recept je stejný jako ve staré verzi webu.

  • Barbora | 21. 4. 2011 12:52

    V postupu pripravy jsem vyjma 4 lzic pri priprave kvasku nenasla mleko..?!

  • iveta | 19. 4. 2011 22:00

    delala jsem jidase a jsou velice dobre nema to chybu <3

  • Petra Chovancova | 22. 3. 2008 10:33

    Žádná sůl??

  • Zdena Praksinová | 19. 3. 2008 12:17

    Jidáše jsou výborné! Dělala jsem s poloviční dávky a mám jich 36.Dávám také za 1.

  • Eva Mlýnská | 9. 3. 2008 18:18

    Vyzkouším, ale odhaduji, že z toho množství bude víc jak 2 plechy.

  • Hana Srnová | 7. 3. 2008 12:04

    Tento recept jsem náhodou objevila v letáku nějakého supermarketu. Připadal mi lákavý a hned jsem ho vyzkoušela. Pro Lenku: po přidání ořechů těsto zpracovat a nechat kynout cca 1 hodinu. Pak tvarovat, já dělala houstičky, syn pomáhal a při tvorbě uzlíků se vyřádil:-). Z množství bylo jidášů na 2 plechy, jsou výborné. Dávám za 1.

  • Lenka Hrmová | 7. 3. 2008 10:49

    Po zapracování těsta už nenecháváme kynout? Stačí pouze na plechu? Jinak to může být vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Ořechy Vanilkový cukr Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jidáše

Poslední sledované recepty

69
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
58
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční kopřivová nádivka
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanec
  • Recepty.cz
  • Velikonoční jidáše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact