• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční hlavička

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
6fotografií
Nahrát fotku
 

Na povrchu dozlatova upečená, uvnitř báječně nadýchaná a vlhká tak akorát je tradiční nádivka, připravená z bílého pečiva, uzeného masa, vajíček, ovoněná česnekem a muškátovým oříškem. Chybět samozřejmě nemohou ani mladé kopřivy.

Suroviny

2 porce
  • na 2 koláčové formy
    • 1
      kg uzené maso krkovice
    • 6
      ks houska
    • 8
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 20
      g droždí čerstvé
    • 4
      lžíce krupice
    • 2
      hrst kopřiva
    • 1
      stroužek česnek
    • muškátový oříšek podle chuti
    • máslo na vymazání formy
    • strouhanka na vysypání formy
    • petrželová nať hladkolistá
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy.
2
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte s polovinou mléka, do zbytku mléka dejte krupici a nechte 15 minut nabobtnat. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

3
Uvařené maso vyndejte z vývaru a nechte vychladnout. Do nakrájených housek rozdrobte droždí a zalijte je takovým množstvím teplého vývaru, aby se dobře nasákly, ale žádná tekutina nepřebývala.
4
Maso nakrájejte na kostičky, kopřivy nasekejte, česnek rozetřete a vše přidejte k namočeným houskám. Vmíchejte také nabobtnanou krupici, žloutky s mlékem a nakonec opatrně a po částech sníh. Dochuťte solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Směs nalijte do vymazaných a strouhankou vysypaných forem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 30 minut. Povrch nádivky by měl zezlátnout a těsto by se nemělo lepit na špejli. Podávejte s nasekanou petrželkou.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Houska Kopřiva Krupice Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

58
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
48
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
38
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
28
Dýňový kompot
Dýňový kompot
23
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše - krok za krokem
Velikonoční jidáše - krok za krokem
  • Recepty.cz
  • Velikonoční hlavička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact