Mouku promícháme s mletým cukrem. Droždí rozpustíme v trošce vlažného mléka a společně s vlažnou herou, vejci, solí a strouhanou citronovou kůrou přidáme do moučné směsi, zalijeme vlažným mlékem podle potřeby a vařečkou vypracujeme jemné, hedvábně lesklé těsto, které dělá bubliny. Zakryjeme, uložíme na teplé místo a necháme půl hodiny kynout. Pak rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme do koulí a necháme další půl hodiny kynout. Kandovanou kůru, citronát a rozinky zalijeme vždy 1 odlivkou rumu a přidáme po 1/3 zavařeniny, dobře rozmícháme. Vykynulé koule rozválíme na obdélníky a natřeme náplněmi a zavineme. Zapleteme cop, položíme na máslem vymazaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 180-190 °C cca hodinu. Po vychladnutí potřeme horkou rozvařenou zavařeninou.
2
Mletý cukr utřeme s citronovou šťávou, nahřejeme ve vodní lázni a tekutou polevou odzdobíme cop. Necháme vychladnout.
3
Tento recept jsem v r. 1996 objevila v časopise a od té doby jej dělám. Mimo jiné - bylo to moje 1. kynuté těsto!