• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční biskupský beránek

autor: Terezka_
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 1 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Snadný dezert

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 90
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rozinky mohou být předem namočené v rumu
    • 1
      lžíce kandované ovoce
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda nasekaná
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Poleva
    • 170
      g hořká čokoláda
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přimíchejte ji k vyšlehaným žloutkům s máslem. Přidejte rozinky, nadrobno nasekané sušené ovoce, ořechy a čokoládu a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na beránka, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut. Zda je těsto upečené vyzkoušejte špejlí – pokud ji zapíchnete do středu těsta a po vytažení zůstane suchá a čistá, je beránek hotový. Nechte ho ve formě trochu prochladnout, pak ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.
3
Mezitím si připravte polevu. Čokoládu rozlámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Pomalu přilévejte za stálého míchání smetanu, po částech přisypte kakao a dobře rozmíchejte. Hotovou polevu odstavte z vodní lázně a nechte trochu prochladnout. Vychladlého beránka postavte na mřížku, přelijte ho rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Beránek

Beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce
Březen Duben Pečení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hořká čokoláda Hrubá mouka Kakao Kandované ovoce Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Smetana na vaření Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Bagely

Bagely

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

87
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
27
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
25
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
20
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact