• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční biskupský beránek

autor: Terezka_
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 1 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Snadný dezert

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 90
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rozinky mohou být předem namočené v rumu
    • 1
      lžíce kandované ovoce
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda nasekaná
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Poleva
    • 170
      g hořká čokoláda
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přimíchejte ji k vyšlehaným žloutkům s máslem. Přidejte rozinky, nadrobno nasekané sušené ovoce, ořechy a čokoládu a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na beránka, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut. Zda je těsto upečené vyzkoušejte špejlí – pokud ji zapíchnete do středu těsta a po vytažení zůstane suchá a čistá, je beránek hotový. Nechte ho ve formě trochu prochladnout, pak ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.
3
Mezitím si připravte polevu. Čokoládu rozlámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Pomalu přilévejte za stálého míchání smetanu, po částech přisypte kakao a dobře rozmíchejte. Hotovou polevu odstavte z vodní lázně a nechte trochu prochladnout. Vychladlého beránka postavte na mřížku, přelijte ho rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Beránek

Beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce
Březen Duben Pečení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hořká čokoláda Hrubá mouka Kakao Kandované ovoce Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Smetana na vaření Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

82
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
38
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
29
Čočkový dhál
Čočkový dhál
22
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact