• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční biskupský beránek

autor: Terezka_
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 1 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Snadný dezert

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 90
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rozinky mohou být předem namočené v rumu
    • 1
      lžíce kandované ovoce
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda nasekaná
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Poleva
    • 170
      g hořká čokoláda
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přimíchejte ji k vyšlehaným žloutkům s máslem. Přidejte rozinky, nadrobno nasekané sušené ovoce, ořechy a čokoládu a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na beránka, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut. Zda je těsto upečené vyzkoušejte špejlí – pokud ji zapíchnete do středu těsta a po vytažení zůstane suchá a čistá, je beránek hotový. Nechte ho ve formě trochu prochladnout, pak ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.
3
Mezitím si připravte polevu. Čokoládu rozlámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Pomalu přilévejte za stálého míchání smetanu, po částech přisypte kakao a dobře rozmíchejte. Hotovou polevu odstavte z vodní lázně a nechte trochu prochladnout. Vychladlého beránka postavte na mřížku, přelijte ho rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Beránek

Beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce
Březen Duben Pečení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hořká čokoláda Hrubá mouka Kakao Kandované ovoce Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Smetana na vaření Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

108
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
72
Čočkové ragú
Čočkové ragú
71
Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Vanilkové řezy "POLÁRKA"…
70
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact