• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční biskupský beránek

autor: Terezka_
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 1 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Snadný dezert

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 90
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rozinky mohou být předem namočené v rumu
    • 1
      lžíce kandované ovoce
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda nasekaná
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Poleva
    • 170
      g hořká čokoláda
    • 250
      ml smetana na vaření
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přimíchejte ji k vyšlehaným žloutkům s máslem. Přidejte rozinky, nadrobno nasekané sušené ovoce, ořechy a čokoládu a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na beránka, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut. Zda je těsto upečené vyzkoušejte špejlí – pokud ji zapíchnete do středu těsta a po vytažení zůstane suchá a čistá, je beránek hotový. Nechte ho ve formě trochu prochladnout, pak ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.
3
Mezitím si připravte polevu. Čokoládu rozlámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Pomalu přilévejte za stálého míchání smetanu, po částech přisypte kakao a dobře rozmíchejte. Hotovou polevu odstavte z vodní lázně a nechte trochu prochladnout. Vychladlého beránka postavte na mřížku, přelijte ho rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Beránek

Beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Velikonoce
Březen Duben Pečení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hořká čokoláda Hrubá mouka Kakao Kandované ovoce Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Smetana na vaření Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Máslové řízky
Máslové řízky
13
Italské kuře
Italské kuře
11
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavička
  • Recepty.cz
  • Velikonoční biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact