Moc dobrý recept, jen jsem místo margarínu dala 250g másla a ubrala 50g cukru - s 250g cukru je beránek dost sladký. Teď peču jako bábovku a věřím, že zmizí stejně rychle jako beránek :-)
Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná! http://bit.ly/Mnamm
Děkuji za recept, beránek se moc povedl :-) Jenom místo ořechů jsem přidala rozinky a brusinky.
Dobrý den, chci se zeptat na velikost formy, když mám velkou, mám přidat třeba třetinu ingrediencí? Nebo je to množství dostatečné do velké formy? Děkuji :-)
Beránka budu péct poprvé. Chci se zeptat, jestli se dává tvaroh v kostce nebo ve vaničce? Děkuji za pomoc.
Pro nás je jedničkou jedničkou beránek biskupský, ale letos zkusím pro změnu tvarohový. https://www.ekucharka.net/comment/48451#comment-48451
Nám chutná více beránek na biskupský způsob http://www.recepty.cz/recept/velikonocni-beranek-z-tvarohoveho-testa-4223
Dekuji moc dobry beranek, jenom jsem ho trochu upravila k cukru pridam jeste dva sacky vanilkoveho cukru, a delam 125g masla a 125g hera vznikne takova chut o boze O:-) O:-)
Hm, z margarínu .... to musí být dobrota :-$
Do těsta bych příště přidala spíš rozinky než ořechy a margarín jsem rovnou nahradila máslem a přidala vanilku.
Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.
Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.
Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.
Nepeču často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou jen žloutky a z bílků se ušlehá sníh, nebo jestli dáváte celá vejce. Děkuji ..
Nemám s pečením skoro žádné zkušenosti, tak bych se ráda zeptala, jestli utřete jen žloutky a z bílků ušleháte sníh, nebo jestli tam dáváte celá vejce. Děkuji za radu
Výborný beránek,moc se povedl a už je skoro pryč ;-) určitě ho budu péct každý rok,vřele doporučuji :-)
Výborný recept! Dělám i v klasicke babovkove formě. Heru necham normálně rozpustit v kastrulku a pak postupuji dle receptu a vše je super!
A jaký tuk jste dávali? S margarínem jsem nikdy nepekla.
Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3
Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3
Super ..dnes jsem pekla, dala jsem ještě jeden tvaroh navíc - plnila jsem silikonovou formu, po vychladnutí šel vyklopit sám ..ještě jsem neochutnala, ale věřím, že bude skvělý :-)
je strašně křehký, špatně se staví, zůstanu věrná piškotu
Během týdne jsem těsto dělala 2x. Takový úspěch mělo a ani jednou se nesrazilo. Heru jsem hodně "povolila" v mikrovlnce, vyšlehala ji s cukrem, vejci a teprve potom s tvarohem a ostatními ingrediencemi. Vše super. Těsto krásné a po upečení nádherně vláčné. Pro koledníky jsem letos z tohoto těsta udělala muffiny s čokoládovou polevou a barevným zdobením a zaznamenaly nečekaný úspěch.
Použila jsem rozpuštěné vlažné máslo -v še o.k., nic se nesrazilo.
Těsto se mi také srazilo, stejně jako Zuzaně, také jsem musela vše vyšlehat nad párou. Myslím, že je to tím, že se asi musí nejprve zvlášť vyšlehat vejce s cukrem a pak až přidat máslo a tvaroh. Všechny suroviny jsem měla venku z lednice asi 4 hodiny, takže tím to nebude :-) Ale jinak je beránek opravdu výborný, pekla jsem ho hodinu.
Dodatečně chválím, dělala jsem na Velikonoce a byl to první beránek, který se snědl s chutí a ještě jsme se hádali, kdo sní poslední kousek :-))
Moc dobrý, dělám takto i bábovku. Já dávám buď kůru nebo ořechy, dohromady nám ty chutě nesedí.
Jsem zvyklá dělat olejová třená těsta, másla se bojím kvůli srážení, tak jem udělala olejovo tvarohového beránka a vyšel. Šlehala jem šloutky s sukrem, tvarohem, po vyšlehání přikapávala olej, dala mouku, sníh a prdopeč do dobrý.
ja posrala manžela
Posrala sem celí forman moje kára byla na sračky :D
Souhlasím Bocianová byla to sracka ale jak sem šla spát tak ty sračky byli všude :D
Byla to sračka ale aspon te to dobre protahne nez pudes spat :D
Nejsem autor, ale zkusim poradit. Vsechyny ingredience musi mit pokojovou teplotu. Testo s tvarohem je potvurka, take se oplati pect na mensi teplotu (cca 160°C, podle trouby) treba i hodinu. :-)
Nevím, jak je to možný, ale vždycky se mi tvarohové těsto srazí. Našlehala jsem nad párou, pak to bylo v pohodě. Nikdy jsem beránka nepekla, ale byla jsem nadšená, jak se povedl, stačilo jen pocukrovat, mašličku a největší radost jsem udělala vnučce.
Beránci byli výborní. Mám malou starou kameninovou formu, 25 x 12 (u hlavičky). Udělala jsem dva, ale ten jeden špatně stál, bylo na něj moc málo těsta, takže příště udělam těsta o něco víc. Ale i tak byl k sežrání :D
Paní Simono, nemůžete nám sdělit, jak děláte tu citronovou polevu. Díky
Dělám stejný,jen bez ořechů.Je krásně vláčný a vońavý.1*
Dělám přesně takového, jen ubírám cukru (na 200 g) a naopak přidám 150 g rozinek. Mám jn hliníkového celkem malého beránka, od prdinky po hrudníček má délku cca 25 cm a na výšku s kalvičkou 12, tak z této dávky upeču dva. Jednoho poleju čokoládou a druhého bílou citrónovou polevou, zbytky polevy a třeba i barevným máčkem beránky zdobíme. Jeden padne většinou v neděli a druhý v pondělí :-)
TAK JSEM LETOS OPĚT UPEKLA A BYL OPĚT VYNIKAJÍCÍ, VLÁČNÝ, ŽÁDNÁ SUŠINKA ! DÁVÁM OPĚT 1****** .MÁM, CO DĚLAT, ABYCH HO "UHLÍDALA" A VYDRŽEL ALESPOŇ KOUSÍČEK PRO NÁS 3 NA ZÍTRA - VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ.
VÝBORNÝ,BOHUŽEL SE NEDOŽIL VELIKONOC.DĚKUJI
Milý anonyme, paní Dáša napsala jak dlouho pekla,ale ne stupně. Děkuji za přesnou informaci.
Paní Dubcová,paní Dáša Vám jasně napsala ve svém komentáři, že pekla asi 75min /stačí i 60min/.Předehřejeme na 220st.a po 5min.ztlumíme na 160st.
Beránek je chuťově opravdu výborný. Jen mi tu chybí jak dlouho a na kolik stupňů se peče.
Děkuji za uveřejnění fota.Dáša
Letos jsem pekla klasického beránka v kameninové formě 31 x 11 + hlava.Dále mám formu malinkou formu beránka délky cca 16 x 7cm.Nemáte někdo zkušenosti,s množstvím ingrediencí na tohoto malinkého.Původně jsem myslela, že odeberu těsto z velkého,ale ten vyjde akorát z tohoto receptu.?!Děkuji za radu!
Beránek jsem na konec rozřízla a naplnila krémem.Udělala jsem klasický krém z másla,cukru,uvařeného vanilk.pudingu.Na promazání jsem přidala kakao a celý potřela světlým krémem.Povedl se a doporučuji všem!
Pekla jsem ho včera a vypadá nádherně.Jen jsem recept malinko poupravila: místo tří vajec jsem dala čtyři,mouky malinko více a prášku do pečiva 3/4 bal.Mám starou velkou kameninovou formu a zdálo se mi toho do ní ze tří vajec málo.Takhle to bylo akorát.Pekla jsem cca něco málo přes hodinu.Beránek se moc povedl, šel krásně vyklopit a chutná báječně. Určitě vyzkoušejte:-)
Dneska jsem pekla,povedl se.Pekla jsem ho asi 75 min.Zítra jen nazdobím a dám vědět,jak chutnal.Jen mám dotaz, zda někdo nezkoušel rozříznout, promazat krémem, potřít krémem a jakým krémem ?Díky za tipy.
Můžete mi prosím napsat na kolik stupňů se peče beránek?
Velmi se mi líbí tento recept. Beránka budu péci poprvé, koupila jsem si oboustrannou kameninovou formu. Vyběhne tento beránek i do zadní/vrchní části formy?Moc děkuji za radu. LN
ja ještě přidavam do testa susené a kandované ovoce,to je k neodolání, Majka
Také jsem pekla a moc se povedl. Dávám 1
Pekla jsem včera a povedl se moc.Jen jsem ho taky nechala v troubě dýl, cca hodinu, mám rovněž starou kameninovou formu.Jinak těsto velmi chutné, vláčné a šlo to krásně vyklopit.Děkuji za recept!
je vyborny, pekla jsem ho ale podstatne dele, asi kvuli forme-mam starou kameninovou. Jinak doporucuji nahradit margarin, castecne ztuzene tuky jsou pry to nejhorsi, co si muze clovek dat.
¨Dneska jsem zkusila a musím říct že je beránek výstavní,těsto moc dobré a nijak pracné,určitě stojí za vyzkoušení.Dávám 1 s hvězdičkou!!!
Aký by mal byť beránek veľký na tieto integrencie,ja mám 28 cm keramický. Môžte poradiťkoľkotoho cesta treba?
Je moc dobrý.Tvarohový dělám nejraději,protože pak není tak suchý,prostě mňamka.
Vynikající, už jsem dělala včera, polovinu jsme už snědli a teď dělám další dávku, doproučuji. Není to moc sladké a tvarohem je vláčný.