• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 143
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tvarohový beránek

Suroviny

10 porce
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g netučný tvaroh
    • 50
      g vlašské jádra
    • 250
      g margarín nebo máslo
    • citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citronovou kůru. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou, potom ji naplníme připraveným těstem.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

2
Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ihned po vyjmutí z trouby vyklopíme a bohatě pocukrujeme. Hotový tvarohový beránek je krásně vláčný.

RADA: Co dělat s vejci, která vyndáte z lednice?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Míša dort

Míša dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 19. 4. 2017 17:17

    Moc dobrý recept, jen jsem místo margarínu dala 250g másla a ubrala 50g cukru - s 250g cukru je beránek dost sladký. Teď peču jako bábovku a věřím, že zmizí stejně rychle jako beránek :-)

  • Anice | 14. 4. 2017 17:09

    Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná! http://bit.ly/Mnamm

  • Markéta | 14. 4. 2017 14:09

    Děkuji za recept, beránek se moc povedl :-) Jenom místo ořechů jsem přidala rozinky a brusinky.

  • Šárka | 13. 4. 2017 16:28

    Dobrý den, chci se zeptat na velikost formy, když mám velkou, mám přidat třeba třetinu ingrediencí? Nebo je to množství dostatečné do velké formy? Děkuji :-)

  • Milášek | 12. 4. 2017 20:04

    Beránka budu péct poprvé. Chci se zeptat, jestli se dává tvaroh v kostce nebo ve vaničce? Děkuji za pomoc.

  • alik | 11. 4. 2017 09:40

    Pro nás je jedničkou jedničkou beránek biskupský, ale letos zkusím pro změnu tvarohový. https://www.ekucharka.net/comment/48451#comment-48451

  • kometka | 11. 4. 2017 09:33

    Nám chutná více beránek na biskupský způsob http://www.recepty.cz/recept/velikonocni-beranek-z-tvarohoveho-testa-4223

  • Rada | 3. 4. 2017 21:45

    Dekuji moc dobry beranek, jenom jsem ho trochu upravila k cukru pridam jeste dva sacky vanilkoveho cukru, a delam 125g masla a 125g hera vznikne takova chut o boze O:-) O:-)

  • eee | 25. 3. 2016 23:17

    Hm, z margarínu .... to musí být dobrota :-$

  • Nikishka | 21. 3. 2016 19:08

    Do těsta bych příště přidala spíš rozinky než ořechy a margarín jsem rovnou nahradila máslem a přidala vanilku.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 17:05

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 17:04

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 17:03

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 16:58

    Nepeču často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou jen žloutky a z bílků se ušlehá sníh, nebo jestli dáváte celá vejce. Děkuji ..

  • Veru36 | 21. 3. 2016 12:44

    Nemám s pečením skoro žádné zkušenosti, tak bych se ráda zeptala, jestli utřete jen žloutky a z bílků ušleháte sníh, nebo jestli tam dáváte celá vejce. Děkuji za radu

  • Helena | 16. 3. 2016 08:42

    Výborný beránek,moc se povedl a už je skoro pryč ;-) určitě ho budu péct každý rok,vřele doporučuji :-)

  • majryna | 26. 4. 2015 12:14

    Výborný recept! Dělám i v klasicke babovkove formě. Heru necham normálně rozpustit v kastrulku a pak postupuji dle receptu a vše je super!

  • Katka Svob. | 3. 4. 2015 14:26

    Já použila Heru máslovou a rozpustila jsem ji v mikrovlnce.

  • Andrea | 2. 4. 2015 09:27

    A jaký tuk jste dávali? S margarínem jsem nikdy nepekla.

  • Katka Svob. | 27. 3. 2015 06:44

    Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3

  • Katka Svob. | 27. 3. 2015 06:44

    Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3

  • Mery12 | 22. 4. 2014 09:04

    Vyzkoušela jsem a nelze říct jinak, než VYNIKAJÍCÍ!!! :-)

  • MartinaN1988 | 19. 4. 2014 17:56

    Super ..dnes jsem pekla, dala jsem ještě jeden tvaroh navíc - plnila jsem silikonovou formu, po vychladnutí šel vyklopit sám ..ještě jsem neochutnala, ale věřím, že bude skvělý :-)

  • Zuzana | 18. 4. 2014 20:51

    je strašně křehký, špatně se staví, zůstanu věrná piškotu

  • olanza | 1. 4. 2013 19:53

    Během týdne jsem těsto dělala 2x. Takový úspěch mělo a ani jednou se nesrazilo. Heru jsem hodně "povolila" v mikrovlnce, vyšlehala ji s cukrem, vejci a teprve potom s tvarohem a ostatními ingrediencemi. Vše super. Těsto krásné a po upečení nádherně vláčné. Pro koledníky jsem letos z tohoto těsta udělala muffiny s čokoládovou polevou a barevným zdobením a zaznamenaly nečekaný úspěch.

  • Jiřina | 30. 3. 2013 13:52

    Použila jsem rozpuštěné vlažné máslo -v še o.k., nic se nesrazilo.

  • Vlaďka | 27. 3. 2013 09:33

    Těsto se mi také srazilo, stejně jako Zuzaně, také jsem musela vše vyšlehat nad párou. Myslím, že je to tím, že se asi musí nejprve zvlášť vyšlehat vejce s cukrem a pak až přidat máslo a tvaroh. Všechny suroviny jsem měla venku z lednice asi 4 hodiny, takže tím to nebude :-) Ale jinak je beránek opravdu výborný, pekla jsem ho hodinu.

  • Monika OV | 24. 9. 2011 11:17

    Dodatečně chválím, dělala jsem na Velikonoce a byl to první beránek, který se snědl s chutí a ještě jsme se hádali, kdo sní poslední kousek :-))

  • Mášenka M | 25. 4. 2011 17:51

    Moc dobrý, dělám takto i bábovku. Já dávám buď kůru nebo ořechy, dohromady nám ty chutě nesedí.

  • Ivana | 24. 4. 2011 19:57

    Jsem zvyklá dělat olejová třená těsta, másla se bojím kvůli srážení, tak jem udělala olejovo tvarohového beránka a vyšel. Šlehala jem šloutky s sukrem, tvarohem, po vyšlehání přikapávala olej, dala mouku, sníh a prdopeč do dobrý.

  • štorková | 13. 4. 2011 10:30

    ja posrala manžela

  • Suchánková | 13. 4. 2011 10:30

    Posrala sem celí forman moje kára byla na sračky :D

  • Perníkářová | 13. 4. 2011 10:29

    Souhlasím Bocianová byla to sracka ale jak sem šla spát tak ty sračky byli všude :D

  • Bociánová | 13. 4. 2011 10:25

    Byla to sračka ale aspon te to dobre protahne nez pudes spat :D

  • thellma | 9. 4. 2011 21:04

    Já vím, však to nevzdávám, chuťově byl dobrý, ještě se s tím poperu :-)

  • pippiva
    pippiva | 7. 4. 2011 10:54

    Nejsem autor, ale zkusim poradit. Vsechyny ingredience musi mit pokojovou teplotu. Testo s tvarohem je potvurka, take se oplati pect na mensi teplotu (cca 160°C, podle trouby) treba i hodinu. :-)

  • thellma | 6. 4. 2011 23:54

    taky se mi těsto srazilo :-\

  • Zuzana Šindlerová | 7. 4. 2010 11:46

    Nevím, jak je to možný, ale vždycky se mi tvarohové těsto srazí. Našlehala jsem nad párou, pak to bylo v pohodě. Nikdy jsem beránka nepekla, ale byla jsem nadšená, jak se povedl, stačilo jen pocukrovat, mašličku a největší radost jsem udělala vnučce.

  • Kristýna Novotná | 13. 4. 2009 15:25

    Beránci byli výborní. Mám malou starou kameninovou formu, 25 x 12 (u hlavičky). Udělala jsem dva, ale ten jeden špatně stál, bylo na něj moc málo těsta, takže příště udělam těsta o něco víc. Ale i tak byl k sežrání :D

  • Sylva P. | 10. 4. 2009 08:33

    Paní Simono, nemůžete nám sdělit, jak děláte tu citronovou polevu. Díky

  • marie nezlakova | 30. 3. 2009 19:29

    Dělám stejný,jen bez ořechů.Je krásně vláčný a vońavý.1*

  • Simča Sládková | 23. 3. 2008 14:25

    Dělám přesně takového, jen ubírám cukru (na 200 g) a naopak přidám 150 g rozinek. Mám jn hliníkového celkem malého beránka, od prdinky po hrudníček má délku cca 25 cm a na výšku s kalvičkou 12, tak z této dávky upeču dva. Jednoho poleju čokoládou a druhého bílou citrónovou polevou, zbytky polevy a třeba i barevným máčkem beránky zdobíme. Jeden padne většinou v neděli a druhý v pondělí :-)

  • DÁŠA | 23. 3. 2008 11:38

    TAK JSEM LETOS OPĚT UPEKLA A BYL OPĚT VYNIKAJÍCÍ, VLÁČNÝ, ŽÁDNÁ SUŠINKA ! DÁVÁM OPĚT 1****** .MÁM, CO DĚLAT, ABYCH HO "UHLÍDALA" A VYDRŽEL ALESPOŇ KOUSÍČEK PRO NÁS 3 NA ZÍTRA - VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ.

  • HANKA VINTEROVÁ | 23. 3. 2008 07:04

    VÝBORNÝ,BOHUŽEL SE NEDOŽIL VELIKONOC.DĚKUJI

  • Marie Dubcová | 16. 4. 2007 10:57

    Milý anonyme, paní Dáša napsala jak dlouho pekla,ale ne stupně. Děkuji za přesnou informaci.

  • Anonym | 11. 4. 2007 22:31

    Paní Dubcová,paní Dáša Vám jasně napsala ve svém komentáři, že pekla asi 75min /stačí i 60min/.Předehřejeme na 220st.a po 5min.ztlumíme na 160st.

  • Marie Dubcová | 11. 4. 2007 10:35

    Beránek je chuťově opravdu výborný. Jen mi tu chybí jak dlouho a na kolik stupňů se peče.

  • Dáša | 10. 4. 2007 11:54

    Děkuji za uveřejnění fota.Dáša

  • Anonym | 9. 4. 2007 17:33

    Letos jsem pekla klasického beránka v kameninové formě 31 x 11 + hlava.Dále mám formu malinkou formu beránka délky cca 16 x 7cm.Nemáte někdo zkušenosti,s množstvím ingrediencí na tohoto malinkého.Původně jsem myslela, že odeberu těsto z velkého,ale ten vyjde akorát z tohoto receptu.?!Děkuji za radu!

  • Dáša | 9. 4. 2007 13:51

    Beránek jsem na konec rozřízla a naplnila krémem.Udělala jsem klasický krém z másla,cukru,uvařeného vanilk.pudingu.Na promazání jsem přidala kakao a celý potřela světlým krémem.Povedl se a doporučuji všem!

  • Tereza Martínková | 8. 4. 2007 13:05

    Pekla jsem ho včera a vypadá nádherně.Jen jsem recept malinko poupravila: místo tří vajec jsem dala čtyři,mouky malinko více a prášku do pečiva 3/4 bal.Mám starou velkou kameninovou formu a zdálo se mi toho do ní ze tří vajec málo.Takhle to bylo akorát.Pekla jsem cca něco málo přes hodinu.Beránek se moc povedl, šel krásně vyklopit a chutná báječně. Určitě vyzkoušejte:-)

  • Dáša | 7. 4. 2007 13:01

    Dneska jsem pekla,povedl se.Pekla jsem ho asi 75 min.Zítra jen nazdobím a dám vědět,jak chutnal.Jen mám dotaz, zda někdo nezkoušel rozříznout, promazat krémem, potřít krémem a jakým krémem ?Díky za tipy.

  • anonym | 7. 4. 2007 07:01

    Můžete mi prosím napsat na kolik stupňů se peče beránek?

  • L N | 3. 4. 2007 11:50

    Velmi se mi líbí tento recept. Beránka budu péci poprvé, koupila jsem si oboustrannou kameninovou formu. Vyběhne tento beránek i do zadní/vrchní části formy?Moc děkuji za radu. LN

  • Anonym | 23. 3. 2007 08:24

    ja ještě přidavam do testa susené a kandované ovoce,to je k neodolání, Majka

  • Alena | 18. 4. 2006 09:56

    Také jsem pekla a moc se povedl. Dávám 1

  • Terezka | 16. 4. 2006 11:27

    Pekla jsem včera a povedl se moc.Jen jsem ho taky nechala v troubě dýl, cca hodinu, mám rovněž starou kameninovou formu.Jinak těsto velmi chutné, vláčné a šlo to krásně vyklopit.Děkuji za recept!

  • jana v | 15. 4. 2006 10:15

    je vyborny, pekla jsem ho ale podstatne dele, asi kvuli forme-mam starou kameninovou. Jinak doporucuji nahradit margarin, castecne ztuzene tuky jsou pry to nejhorsi, co si muze clovek dat.

  • Andrea Martinkova | 14. 4. 2006 21:46

    ¨Dneska jsem zkusila a musím říct že je beránek výstavní,těsto moc dobré a nijak pracné,určitě stojí za vyzkoušení.Dávám 1 s hvězdičkou!!!

  • Anonym | 11. 4. 2006 21:11

    Aký by mal byť beránek veľký na tieto integrencie,ja mám 28 cm keramický. Môžte poradiťkoľkotoho cesta treba?

  • Jana Literáková | 11. 4. 2006 19:45

    Je moc dobrý.Tvarohový dělám nejraději,protože pak není tak suchý,prostě mňamka.

  • Vlasta V. | 24. 3. 2005 18:35

    Vynikající, už jsem dělala včera, polovinu jsme už snědli a teď dělám další dávku, doproučuji. Není to moc sladké a tvarohem je vláčný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Beránek Velikonoce
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Margarín Netučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Vlašské jádra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

169
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
164
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
78
Dýňová tortila
Dýňová tortila
65
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
64
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy herečka Sofía Vergara (52): Nestydatá koupel rovnou na ulici!

Sexy herečka Sofía Vergara (52): Nestydatá koupel rovnou na ulici!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact