• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 142
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tvarohový beránek

Suroviny

10 porce
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g netučný tvaroh
    • 50
      g vlašské jádra
    • 250
      g margarín nebo máslo
    • citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citronovou kůru. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou, potom ji naplníme připraveným těstem.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

2
Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ihned po vyjmutí z trouby vyklopíme a bohatě pocukrujeme. Hotový tvarohový beránek je krásně vláčný.

RADA: Co dělat s vejci, která vyndáte z lednice?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Míša dort

Míša dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 19. 4. 2017 17:17

    Moc dobrý recept, jen jsem místo margarínu dala 250g másla a ubrala 50g cukru - s 250g cukru je beránek dost sladký. Teď peču jako bábovku a věřím, že zmizí stejně rychle jako beránek :-)

  • Anice | 14. 4. 2017 17:09

    Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná! http://bit.ly/Mnamm

  • Markéta | 14. 4. 2017 14:09

    Děkuji za recept, beránek se moc povedl :-) Jenom místo ořechů jsem přidala rozinky a brusinky.

  • Šárka | 13. 4. 2017 16:28

    Dobrý den, chci se zeptat na velikost formy, když mám velkou, mám přidat třeba třetinu ingrediencí? Nebo je to množství dostatečné do velké formy? Děkuji :-)

  • Milášek | 12. 4. 2017 20:04

    Beránka budu péct poprvé. Chci se zeptat, jestli se dává tvaroh v kostce nebo ve vaničce? Děkuji za pomoc.

  • alik | 11. 4. 2017 09:40

    Pro nás je jedničkou jedničkou beránek biskupský, ale letos zkusím pro změnu tvarohový. https://www.ekucharka.net/comment/48451#comment-48451

  • kometka | 11. 4. 2017 09:33

    Nám chutná více beránek na biskupský způsob http://www.recepty.cz/recept/velikonocni-beranek-z-tvarohoveho-testa-4223

  • Rada | 3. 4. 2017 21:45

    Dekuji moc dobry beranek, jenom jsem ho trochu upravila k cukru pridam jeste dva sacky vanilkoveho cukru, a delam 125g masla a 125g hera vznikne takova chut o boze O:-) O:-)

  • eee | 25. 3. 2016 23:17

    Hm, z margarínu .... to musí být dobrota :-$

  • Nikishka | 21. 3. 2016 19:08

    Do těsta bych příště přidala spíš rozinky než ořechy a margarín jsem rovnou nahradila máslem a přidala vanilku.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 17:05

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 17:04

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 17:03

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36 | 21. 3. 2016 16:58

    Nepeču často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou jen žloutky a z bílků se ušlehá sníh, nebo jestli dáváte celá vejce. Děkuji ..

  • Veru36 | 21. 3. 2016 12:44

    Nemám s pečením skoro žádné zkušenosti, tak bych se ráda zeptala, jestli utřete jen žloutky a z bílků ušleháte sníh, nebo jestli tam dáváte celá vejce. Děkuji za radu

  • Helena | 16. 3. 2016 08:42

    Výborný beránek,moc se povedl a už je skoro pryč ;-) určitě ho budu péct každý rok,vřele doporučuji :-)

  • majryna | 26. 4. 2015 12:14

    Výborný recept! Dělám i v klasicke babovkove formě. Heru necham normálně rozpustit v kastrulku a pak postupuji dle receptu a vše je super!

  • Katka Svob. | 3. 4. 2015 14:26

    Já použila Heru máslovou a rozpustila jsem ji v mikrovlnce.

  • Andrea | 2. 4. 2015 09:27

    A jaký tuk jste dávali? S margarínem jsem nikdy nepekla.

  • Katka Svob. | 27. 3. 2015 06:44

    Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3

  • Katka Svob. | 27. 3. 2015 06:44

    Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3

  • Mery12 | 22. 4. 2014 09:04

    Vyzkoušela jsem a nelze říct jinak, než VYNIKAJÍCÍ!!! :-)

  • MartinaN1988 | 19. 4. 2014 17:56

    Super ..dnes jsem pekla, dala jsem ještě jeden tvaroh navíc - plnila jsem silikonovou formu, po vychladnutí šel vyklopit sám ..ještě jsem neochutnala, ale věřím, že bude skvělý :-)

  • Zuzana | 18. 4. 2014 20:51

    je strašně křehký, špatně se staví, zůstanu věrná piškotu

  • olanza | 1. 4. 2013 19:53

    Během týdne jsem těsto dělala 2x. Takový úspěch mělo a ani jednou se nesrazilo. Heru jsem hodně "povolila" v mikrovlnce, vyšlehala ji s cukrem, vejci a teprve potom s tvarohem a ostatními ingrediencemi. Vše super. Těsto krásné a po upečení nádherně vláčné. Pro koledníky jsem letos z tohoto těsta udělala muffiny s čokoládovou polevou a barevným zdobením a zaznamenaly nečekaný úspěch.

  • Jiřina | 30. 3. 2013 13:52

    Použila jsem rozpuštěné vlažné máslo -v še o.k., nic se nesrazilo.

  • Vlaďka | 27. 3. 2013 09:33

    Těsto se mi také srazilo, stejně jako Zuzaně, také jsem musela vše vyšlehat nad párou. Myslím, že je to tím, že se asi musí nejprve zvlášť vyšlehat vejce s cukrem a pak až přidat máslo a tvaroh. Všechny suroviny jsem měla venku z lednice asi 4 hodiny, takže tím to nebude :-) Ale jinak je beránek opravdu výborný, pekla jsem ho hodinu.

  • Monika OV | 24. 9. 2011 11:17

    Dodatečně chválím, dělala jsem na Velikonoce a byl to první beránek, který se snědl s chutí a ještě jsme se hádali, kdo sní poslední kousek :-))

  • Mášenka M | 25. 4. 2011 17:51

    Moc dobrý, dělám takto i bábovku. Já dávám buď kůru nebo ořechy, dohromady nám ty chutě nesedí.

  • Ivana | 24. 4. 2011 19:57

    Jsem zvyklá dělat olejová třená těsta, másla se bojím kvůli srážení, tak jem udělala olejovo tvarohového beránka a vyšel. Šlehala jem šloutky s sukrem, tvarohem, po vyšlehání přikapávala olej, dala mouku, sníh a prdopeč do dobrý.

  • štorková | 13. 4. 2011 10:30

    ja posrala manžela

  • Suchánková | 13. 4. 2011 10:30

    Posrala sem celí forman moje kára byla na sračky :D

  • Perníkářová | 13. 4. 2011 10:29

    Souhlasím Bocianová byla to sracka ale jak sem šla spát tak ty sračky byli všude :D

  • Bociánová | 13. 4. 2011 10:25

    Byla to sračka ale aspon te to dobre protahne nez pudes spat :D

  • thellma | 9. 4. 2011 21:04

    Já vím, však to nevzdávám, chuťově byl dobrý, ještě se s tím poperu :-)

  • pippiva
    pippiva | 7. 4. 2011 10:54

    Nejsem autor, ale zkusim poradit. Vsechyny ingredience musi mit pokojovou teplotu. Testo s tvarohem je potvurka, take se oplati pect na mensi teplotu (cca 160°C, podle trouby) treba i hodinu. :-)

  • thellma | 6. 4. 2011 23:54

    taky se mi těsto srazilo :-\

  • Zuzana Šindlerová | 7. 4. 2010 11:46

    Nevím, jak je to možný, ale vždycky se mi tvarohové těsto srazí. Našlehala jsem nad párou, pak to bylo v pohodě. Nikdy jsem beránka nepekla, ale byla jsem nadšená, jak se povedl, stačilo jen pocukrovat, mašličku a největší radost jsem udělala vnučce.

  • Kristýna Novotná | 13. 4. 2009 15:25

    Beránci byli výborní. Mám malou starou kameninovou formu, 25 x 12 (u hlavičky). Udělala jsem dva, ale ten jeden špatně stál, bylo na něj moc málo těsta, takže příště udělam těsta o něco víc. Ale i tak byl k sežrání :D

  • Sylva P. | 10. 4. 2009 08:33

    Paní Simono, nemůžete nám sdělit, jak děláte tu citronovou polevu. Díky

  • marie nezlakova | 30. 3. 2009 19:29

    Dělám stejný,jen bez ořechů.Je krásně vláčný a vońavý.1*

  • Simča Sládková | 23. 3. 2008 14:25

    Dělám přesně takového, jen ubírám cukru (na 200 g) a naopak přidám 150 g rozinek. Mám jn hliníkového celkem malého beránka, od prdinky po hrudníček má délku cca 25 cm a na výšku s kalvičkou 12, tak z této dávky upeču dva. Jednoho poleju čokoládou a druhého bílou citrónovou polevou, zbytky polevy a třeba i barevným máčkem beránky zdobíme. Jeden padne většinou v neděli a druhý v pondělí :-)

  • DÁŠA | 23. 3. 2008 11:38

    TAK JSEM LETOS OPĚT UPEKLA A BYL OPĚT VYNIKAJÍCÍ, VLÁČNÝ, ŽÁDNÁ SUŠINKA ! DÁVÁM OPĚT 1****** .MÁM, CO DĚLAT, ABYCH HO "UHLÍDALA" A VYDRŽEL ALESPOŇ KOUSÍČEK PRO NÁS 3 NA ZÍTRA - VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ.

  • HANKA VINTEROVÁ | 23. 3. 2008 07:04

    VÝBORNÝ,BOHUŽEL SE NEDOŽIL VELIKONOC.DĚKUJI

  • Marie Dubcová | 16. 4. 2007 10:57

    Milý anonyme, paní Dáša napsala jak dlouho pekla,ale ne stupně. Děkuji za přesnou informaci.

  • Anonym | 11. 4. 2007 22:31

    Paní Dubcová,paní Dáša Vám jasně napsala ve svém komentáři, že pekla asi 75min /stačí i 60min/.Předehřejeme na 220st.a po 5min.ztlumíme na 160st.

  • Marie Dubcová | 11. 4. 2007 10:35

    Beránek je chuťově opravdu výborný. Jen mi tu chybí jak dlouho a na kolik stupňů se peče.

  • Dáša | 10. 4. 2007 11:54

    Děkuji za uveřejnění fota.Dáša

  • Anonym | 9. 4. 2007 17:33

    Letos jsem pekla klasického beránka v kameninové formě 31 x 11 + hlava.Dále mám formu malinkou formu beránka délky cca 16 x 7cm.Nemáte někdo zkušenosti,s množstvím ingrediencí na tohoto malinkého.Původně jsem myslela, že odeberu těsto z velkého,ale ten vyjde akorát z tohoto receptu.?!Děkuji za radu!

  • Dáša | 9. 4. 2007 13:51

    Beránek jsem na konec rozřízla a naplnila krémem.Udělala jsem klasický krém z másla,cukru,uvařeného vanilk.pudingu.Na promazání jsem přidala kakao a celý potřela světlým krémem.Povedl se a doporučuji všem!

  • Tereza Martínková | 8. 4. 2007 13:05

    Pekla jsem ho včera a vypadá nádherně.Jen jsem recept malinko poupravila: místo tří vajec jsem dala čtyři,mouky malinko více a prášku do pečiva 3/4 bal.Mám starou velkou kameninovou formu a zdálo se mi toho do ní ze tří vajec málo.Takhle to bylo akorát.Pekla jsem cca něco málo přes hodinu.Beránek se moc povedl, šel krásně vyklopit a chutná báječně. Určitě vyzkoušejte:-)

  • Dáša | 7. 4. 2007 13:01

    Dneska jsem pekla,povedl se.Pekla jsem ho asi 75 min.Zítra jen nazdobím a dám vědět,jak chutnal.Jen mám dotaz, zda někdo nezkoušel rozříznout, promazat krémem, potřít krémem a jakým krémem ?Díky za tipy.

  • anonym | 7. 4. 2007 07:01

    Můžete mi prosím napsat na kolik stupňů se peče beránek?

  • L N | 3. 4. 2007 11:50

    Velmi se mi líbí tento recept. Beránka budu péci poprvé, koupila jsem si oboustrannou kameninovou formu. Vyběhne tento beránek i do zadní/vrchní části formy?Moc děkuji za radu. LN

  • Anonym | 23. 3. 2007 08:24

    ja ještě přidavam do testa susené a kandované ovoce,to je k neodolání, Majka

  • Alena | 18. 4. 2006 09:56

    Také jsem pekla a moc se povedl. Dávám 1

  • Terezka | 16. 4. 2006 11:27

    Pekla jsem včera a povedl se moc.Jen jsem ho taky nechala v troubě dýl, cca hodinu, mám rovněž starou kameninovou formu.Jinak těsto velmi chutné, vláčné a šlo to krásně vyklopit.Děkuji za recept!

  • jana v | 15. 4. 2006 10:15

    je vyborny, pekla jsem ho ale podstatne dele, asi kvuli forme-mam starou kameninovou. Jinak doporucuji nahradit margarin, castecne ztuzene tuky jsou pry to nejhorsi, co si muze clovek dat.

  • Andrea Martinkova | 14. 4. 2006 21:46

    ¨Dneska jsem zkusila a musím říct že je beránek výstavní,těsto moc dobré a nijak pracné,určitě stojí za vyzkoušení.Dávám 1 s hvězdičkou!!!

  • Anonym | 11. 4. 2006 21:11

    Aký by mal byť beránek veľký na tieto integrencie,ja mám 28 cm keramický. Môžte poradiťkoľkotoho cesta treba?

  • Jana Literáková | 11. 4. 2006 19:45

    Je moc dobrý.Tvarohový dělám nejraději,protože pak není tak suchý,prostě mňamka.

  • Vlasta V. | 24. 3. 2005 18:35

    Vynikající, už jsem dělala včera, polovinu jsme už snědli a teď dělám další dávku, doproučuji. Není to moc sladké a tvarohem je vláčný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Beránek Velikonoce
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Margarín Netučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Vlašské jádra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

176
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
88
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
57
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz BlondDance opět v akci! Ubližování Vondráčkové a protežování Hese

BlondDance opět v akci! Ubližování Vondráčkové a protežování Hese

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Další doporučené recepty:

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O…
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční beránek šlehačkový
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční biskupský beránek II.
Velikonoční brownies
Velikonoční brownies
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact