• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční beránek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 101
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
8fotografií
Nahrát fotku
 

Hrníčkový beránek

Suroviny

10 porce
  • Na vymazání formy
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 5
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 300
      g hrubá mouka
    • 5
      ks bílek
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme.

RADA: Beránek bez vážení? Podívejte se na VIDEO, jak na to

2
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova asi 45 minut. Upečeného velikonočního beránka opatrně vyklopíme a podle zvyklosti ozdobíme.

RADA: Dokonalý velikonoční beránek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Beránek piškotový

Beránek piškotový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Cecily | 31. 3. 2018 22:05

    snadný recept, hezky se s těstem dělá, ale upečený beránek je hodně suchý. Toto těsto bych si víc představovala s krémem nebo marmeládou.

  • elena | 22. 4. 2014 14:39

    Je vinikajicí moc mi chutnal šel i dobře vyklopit :-)

  • lenička | 16. 4. 2014 18:43

    Možná bude dobrý ,ale ještě sněm ho nedělala tet ho du z mojí mamkou dělat

  • anna | 16. 4. 2014 18:41

    Ne je dobrý :'( :'( O:-)

  • Alena | 31. 3. 2013 19:04

    Beránek šel krásně vyklopit, ale je to na mě moc suché.. :(

  • Orinka | 31. 3. 2013 12:03

    včera jsem beránka upekla a nemá chybku...bezvadně šel vyklopil, nic se nikde neulomilo, je chutný...těsta bylo fakt hodně, tak jsem ještě naplnila formu na maličkou bábovku. Dík za ten recept...byl to můj první pokus a vyšel...takže mě to neodradilo a směle budu péct dál :))

  • růža | 31. 3. 2013 11:45

    tam není napsaný prášek do pečiva tak nevím zda se dá či nééé :-!

  • Vavra | 11. 3. 2013 13:11

    Spálilo se mi to :'(

  • Mirth
    Mirth | 10. 4. 2012 22:10

    Těsto se krásně povedlo, jen ho bylo zbytečně moc, naplnila jsem ještě srnčí hřbet :-) Jinak dobré, ale krapet suché, marmeláda to zachránila.

  • Lidas | 7. 4. 2012 11:56

    Beránka jsem právě dopekla. Úžasný, super šel vyklopit, zlaťoučka barvička. Jen bylo více těsta, tak jsem udělala bochánky do muffinových formiček. SUPER!

  • Natálie | 21. 4. 2011 21:49

    Doporučuji péct na 170-180 °C :-) :-) Jinak byl výborný dávám za 1.. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 13. 4. 2011 12:50

    Děkuji za upozornění, do receptu jsem doplnila... Tohle nemá konce :'( :'(

  • RauM
    RauM | 13. 4. 2011 12:43

    já jenom koukám, že v receptu není množstí mouky, naštěstí jsem si pročítala komentáře ;-)

  • Šárka Rudlová | 27. 3. 2010 18:39

    Něco jsem udělala špatně, i když netuším co, těsto je dost tuhé. Nebo to tak možná má být? Nevím o tom, že bych udělala nějakou chybu, sladké peču často...

  • marča | 23. 3. 2008 15:06

    jak vidím tak nám s mamkou taky vyteče,máme moc těsta kvůli pěně-dali jsme tam hodně toho citronu.No ale už se mi zbíhaj sliny,doufám že to bude dost dobrý.

  • Lucka | 23. 3. 2008 10:20

    Tak právě jsem ho vytáhla z trouby, vypadá skvěle. Mám radu pro ty, kterým nejde "vyklopit". Když ho vytáhnete z trouby, přiložte na formu utěrku namočenou ve studené vodě....a formu zchlaďte (několikrát opakujte),můžete i objet okraje nožíkem.

  • Monča | 22. 3. 2008 12:36

    ..na kolik stupňů?

  • Pavel Porubský | 20. 3. 2008 15:28

    Tak těsto na tohoto beránka je skvělé, jen mi mírně přetekl, ale vůbec to nevadilo. Příště mi výjde z takové dávky udělat ještě srnčí hřbet. Nejhorší na tom je, že sotva jsem ho upekl, tak se mé děti do toho ihned pustili a zítra peču znovu dalšího beránka. Jen na vymazání místo mouky bych doporučoval dát strouhanku a potom jde beránek krásně vyklopit.

  • Anita | 20. 3. 2008 10:05

    Verčo, pořádně vymazat máslem či olejem a vysypat všude hrubou moukou, a to do obou forem. Po upečení zabalit formu do mokré a vyždímané utěrky. A poté vyklopit. Takhle mi to vždycky funguje. Jiná rada mě nenapadá. :)

  • verča | 16. 3. 2008 10:55

    Tak těsto je dobrá,akorát se mi nepodařil vyklopit.Poradíte jak na to?

  • Anonym | 8. 4. 2007 13:51

    tak zkoušela jsem upéct a z žádné formy jsem no nevyklopila. Ani z teflonové, ani ze staré smaltované. Nevím, kde se stala chyba

  • Adéla | 7. 4. 2007 21:31

    Těsto je chuťově výborné, ale fakt ne na to, aby drželo tvar - je moc měkké a hroutí se

  • Lucka | 6. 4. 2007 08:42

    To je jasne,že 2 vejice a 5 žloutků je hned do těsta a z pěti bílků se udělá sníh.

  • Jana Š. | 5. 4. 2007 23:23

    Právě jsem dopekla. Krásně se vyklopil, manžel nevydržel a už nemá prdelku ....(beránek). Zítra peču znova. Děkuji za recept. Určitě dávám 1!

  • Věra | 5. 4. 2007 08:54

    Není toho těsta moc do staré kameninové formy? Děkuji

  • Vlasta Kopová | 4. 4. 2007 22:32

    Teda beránek je opravdu dokonalý, dělali jsme s maminkou dva, a jeden nám trochu vytekl-tak jsme aspoň mohli ochutnat:-), ale ten druhý byl výstavní, polily jsme je polevou, a jsou opravdu nádherní, voňaví...

  • Lien Süesová | 4. 4. 2007 20:10

    Prášek do pečiva se nedává!Ano vajec celkem 7!Prostě 2 celá vejce,pak 5 žloutků a 5 bílků,takže z 5-ti vajec sebereme žloutky a bílky :)

  • Anonym | 16. 4. 2006 09:40

    Vajec dohromady 7!

  • Lada Kovářová | 11. 4. 2006 08:56

    Nedává.

  • Michaela Kundrtová | 10. 4. 2006 17:05

    Mám stjný dotaz jako pí Marie.Prášek do pečiva se nedává?Díky za odpověď.

  • Lada Kovářová | 10. 4. 2006 13:56

    30 g másla a 30 g hrubé mouky je na vymazání a vysypání formy.

  • Zita | 10. 4. 2006 13:50

    Proč 300g hrubé mouky a poté 30g hrubé mouky?

  • Anonym | 26. 3. 2006 20:54

    Tak kolik těch žloutků do těsta patří?

  • Anonym | 28. 3. 2005 00:00

    2 vejce a 3 žloutky, proto 5 bílků, je to napsaný

  • Anonym | 20. 3. 2005 19:44

    Aby bylo těsto nadýchanější

  • Mirka Bendová | 19. 3. 2005 10:01

    Proč jenom ze 2vajec ale 5 bílků?

  • Marie | 16. 3. 2005 09:46

    Prášek do pečiva se nepřidáva?Na kolik stupnů se to peče v horkovzdušné troubě?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Nejlepší dezerty Sváteční pečení Beránek Velikonoce
Moučníky Bábovky Březen Duben Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Františky

Františky

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
24
Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Svatomartinská husa 13…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Vejce se špenátem a prosciuttem
Vejce se špenátem a prosciuttem
Vejce se šunkou ala Hemenex
Vejce se šunkou ala Hemenex
Vejmrda
Vejmrda
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O…
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek II.
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact