• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční beránek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 101
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
8fotografií
Nahrát fotku
 

Hrníčkový beránek

Suroviny

10 porce
  • Na vymazání formy
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 5
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 300
      g hrubá mouka
    • 5
      ks bílek
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme.

RADA: Beránek bez vážení? Podívejte se na VIDEO, jak na to

2
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova asi 45 minut. Upečeného velikonočního beránka opatrně vyklopíme a podle zvyklosti ozdobíme.

RADA: Dokonalý velikonoční beránek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Beránek piškotový

Beránek piškotový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Cecily | 31. 3. 2018 22:05

    snadný recept, hezky se s těstem dělá, ale upečený beránek je hodně suchý. Toto těsto bych si víc představovala s krémem nebo marmeládou.

  • elena | 22. 4. 2014 14:39

    Je vinikajicí moc mi chutnal šel i dobře vyklopit :-)

  • lenička | 16. 4. 2014 18:43

    Možná bude dobrý ,ale ještě sněm ho nedělala tet ho du z mojí mamkou dělat

  • anna | 16. 4. 2014 18:41

    Ne je dobrý :'( :'( O:-)

  • Alena | 31. 3. 2013 19:04

    Beránek šel krásně vyklopit, ale je to na mě moc suché.. :(

  • Orinka | 31. 3. 2013 12:03

    včera jsem beránka upekla a nemá chybku...bezvadně šel vyklopil, nic se nikde neulomilo, je chutný...těsta bylo fakt hodně, tak jsem ještě naplnila formu na maličkou bábovku. Dík za ten recept...byl to můj první pokus a vyšel...takže mě to neodradilo a směle budu péct dál :))

  • růža | 31. 3. 2013 11:45

    tam není napsaný prášek do pečiva tak nevím zda se dá či nééé :-!

  • Vavra | 11. 3. 2013 13:11

    Spálilo se mi to :'(

  • Mirth
    Mirth | 10. 4. 2012 22:10

    Těsto se krásně povedlo, jen ho bylo zbytečně moc, naplnila jsem ještě srnčí hřbet :-) Jinak dobré, ale krapet suché, marmeláda to zachránila.

  • Lidas | 7. 4. 2012 11:56

    Beránka jsem právě dopekla. Úžasný, super šel vyklopit, zlaťoučka barvička. Jen bylo více těsta, tak jsem udělala bochánky do muffinových formiček. SUPER!

  • Natálie | 21. 4. 2011 21:49

    Doporučuji péct na 170-180 °C :-) :-) Jinak byl výborný dávám za 1.. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 13. 4. 2011 12:50

    Děkuji za upozornění, do receptu jsem doplnila... Tohle nemá konce :'( :'(

  • RauM
    RauM | 13. 4. 2011 12:43

    já jenom koukám, že v receptu není množstí mouky, naštěstí jsem si pročítala komentáře ;-)

  • Šárka Rudlová | 27. 3. 2010 18:39

    Něco jsem udělala špatně, i když netuším co, těsto je dost tuhé. Nebo to tak možná má být? Nevím o tom, že bych udělala nějakou chybu, sladké peču často...

  • marča | 23. 3. 2008 15:06

    jak vidím tak nám s mamkou taky vyteče,máme moc těsta kvůli pěně-dali jsme tam hodně toho citronu.No ale už se mi zbíhaj sliny,doufám že to bude dost dobrý.

  • Lucka | 23. 3. 2008 10:20

    Tak právě jsem ho vytáhla z trouby, vypadá skvěle. Mám radu pro ty, kterým nejde "vyklopit". Když ho vytáhnete z trouby, přiložte na formu utěrku namočenou ve studené vodě....a formu zchlaďte (několikrát opakujte),můžete i objet okraje nožíkem.

  • Monča | 22. 3. 2008 12:36

    ..na kolik stupňů?

  • Pavel Porubský | 20. 3. 2008 15:28

    Tak těsto na tohoto beránka je skvělé, jen mi mírně přetekl, ale vůbec to nevadilo. Příště mi výjde z takové dávky udělat ještě srnčí hřbet. Nejhorší na tom je, že sotva jsem ho upekl, tak se mé děti do toho ihned pustili a zítra peču znovu dalšího beránka. Jen na vymazání místo mouky bych doporučoval dát strouhanku a potom jde beránek krásně vyklopit.

  • Anita | 20. 3. 2008 10:05

    Verčo, pořádně vymazat máslem či olejem a vysypat všude hrubou moukou, a to do obou forem. Po upečení zabalit formu do mokré a vyždímané utěrky. A poté vyklopit. Takhle mi to vždycky funguje. Jiná rada mě nenapadá. :)

  • verča | 16. 3. 2008 10:55

    Tak těsto je dobrá,akorát se mi nepodařil vyklopit.Poradíte jak na to?

  • Anonym | 8. 4. 2007 13:51

    tak zkoušela jsem upéct a z žádné formy jsem no nevyklopila. Ani z teflonové, ani ze staré smaltované. Nevím, kde se stala chyba

  • Adéla | 7. 4. 2007 21:31

    Těsto je chuťově výborné, ale fakt ne na to, aby drželo tvar - je moc měkké a hroutí se

  • Lucka | 6. 4. 2007 08:42

    To je jasne,že 2 vejice a 5 žloutků je hned do těsta a z pěti bílků se udělá sníh.

  • Jana Š. | 5. 4. 2007 23:23

    Právě jsem dopekla. Krásně se vyklopil, manžel nevydržel a už nemá prdelku ....(beránek). Zítra peču znova. Děkuji za recept. Určitě dávám 1!

  • Věra | 5. 4. 2007 08:54

    Není toho těsta moc do staré kameninové formy? Děkuji

  • Vlasta Kopová | 4. 4. 2007 22:32

    Teda beránek je opravdu dokonalý, dělali jsme s maminkou dva, a jeden nám trochu vytekl-tak jsme aspoň mohli ochutnat:-), ale ten druhý byl výstavní, polily jsme je polevou, a jsou opravdu nádherní, voňaví...

  • Lien Süesová | 4. 4. 2007 20:10

    Prášek do pečiva se nedává!Ano vajec celkem 7!Prostě 2 celá vejce,pak 5 žloutků a 5 bílků,takže z 5-ti vajec sebereme žloutky a bílky :)

  • Anonym | 16. 4. 2006 09:40

    Vajec dohromady 7!

  • Lada Kovářová | 11. 4. 2006 08:56

    Nedává.

  • Michaela Kundrtová | 10. 4. 2006 17:05

    Mám stjný dotaz jako pí Marie.Prášek do pečiva se nedává?Díky za odpověď.

  • Lada Kovářová | 10. 4. 2006 13:56

    30 g másla a 30 g hrubé mouky je na vymazání a vysypání formy.

  • Zita | 10. 4. 2006 13:50

    Proč 300g hrubé mouky a poté 30g hrubé mouky?

  • Anonym | 26. 3. 2006 20:54

    Tak kolik těch žloutků do těsta patří?

  • Anonym | 28. 3. 2005 00:00

    2 vejce a 3 žloutky, proto 5 bílků, je to napsaný

  • Anonym | 20. 3. 2005 19:44

    Aby bylo těsto nadýchanější

  • Mirka Bendová | 19. 3. 2005 10:01

    Proč jenom ze 2vajec ale 5 bílků?

  • Marie | 16. 3. 2005 09:46

    Prášek do pečiva se nepřidáva?Na kolik stupnů se to peče v horkovzdušné troubě?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Nejlepší dezerty Sváteční pečení Beránek Velikonoce
Moučníky Bábovky Březen Duben Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

32
Máslové řízky
Máslové řízky
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
11
Jarní závitky
Jarní závitky
10
Citronový nebo pomerančový krém - pikantní
Citronový nebo…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Vejce se špenátem a prosciuttem
Vejce se špenátem a prosciuttem
Vejce se šunkou ala Hemenex
Vejce se šunkou ala Hemenex
Vejmrda
Vejmrda
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek - fofr
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O…
Velikonoční beránek II.
Velikonoční beránek II.
  • Recepty.cz
  • Velikonoční beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact