Reklama za
snadný recept, hezky se s těstem dělá, ale upečený beránek je hodně suchý. Toto těsto bych si víc představovala s krémem nebo marmeládou.
Je vinikajicí moc mi chutnal šel i dobře vyklopit :-)
Možná bude dobrý ,ale ještě sněm ho nedělala tet ho du z mojí mamkou dělat
Ne je dobrý O:-)
Beránek šel krásně vyklopit, ale je to na mě moc suché..
včera jsem beránka upekla a nemá chybku...bezvadně šel vyklopil, nic se nikde neulomilo, je chutný...těsta bylo fakt hodně, tak jsem ještě naplnila formu na maličkou bábovku. Dík za ten recept...byl to můj první pokus a vyšel...takže mě to neodradilo a směle budu péct dál )
tam není napsaný prášek do pečiva tak nevím zda se dá či nééé :-!
Spálilo se mi to
Těsto se krásně povedlo, jen ho bylo zbytečně moc, naplnila jsem ještě srnčí hřbet :-) Jinak dobré, ale krapet suché, marmeláda to zachránila.
Beránka jsem právě dopekla. Úžasný, super šel vyklopit, zlaťoučka barvička. Jen bylo více těsta, tak jsem udělala bochánky do muffinových formiček. SUPER!
Doporučuji péct na 170-180 °C :-) :-) Jinak byl výborný dávám za 1.. ;-)
já jenom koukám, že v receptu není množstí mouky, naštěstí jsem si pročítala komentáře ;-)
Něco jsem udělala špatně, i když netuším co, těsto je dost tuhé. Nebo to tak možná má být? Nevím o tom, že bych udělala nějakou chybu, sladké peču často...
jak vidím tak nám s mamkou taky vyteče,máme moc těsta kvůli pěně-dali jsme tam hodně toho citronu.No ale už se mi zbíhaj sliny,doufám že to bude dost dobrý.
Tak právě jsem ho vytáhla z trouby, vypadá skvěle. Mám radu pro ty, kterým nejde "vyklopit". Když ho vytáhnete z trouby, přiložte na formu utěrku namočenou ve studené vodě....a formu zchlaďte (několikrát opakujte),můžete i objet okraje nožíkem.
..na kolik stupňů?
Tak těsto na tohoto beránka je skvělé, jen mi mírně přetekl, ale vůbec to nevadilo. Příště mi výjde z takové dávky udělat ještě srnčí hřbet. Nejhorší na tom je, že sotva jsem ho upekl, tak se mé děti do toho ihned pustili a zítra peču znovu dalšího beránka. Jen na vymazání místo mouky bych doporučoval dát strouhanku a potom jde beránek krásně vyklopit.
Verčo, pořádně vymazat máslem či olejem a vysypat všude hrubou moukou, a to do obou forem. Po upečení zabalit formu do mokré a vyždímané utěrky. A poté vyklopit. Takhle mi to vždycky funguje. Jiná rada mě nenapadá.
Tak těsto je dobrá,akorát se mi nepodařil vyklopit.Poradíte jak na to?
tak zkoušela jsem upéct a z žádné formy jsem no nevyklopila. Ani z teflonové, ani ze staré smaltované. Nevím, kde se stala chyba
Těsto je chuťově výborné, ale fakt ne na to, aby drželo tvar - je moc měkké a hroutí se
To je jasne,že 2 vejice a 5 žloutků je hned do těsta a z pěti bílků se udělá sníh.
Právě jsem dopekla. Krásně se vyklopil, manžel nevydržel a už nemá prdelku ....(beránek). Zítra peču znova. Děkuji za recept. Určitě dávám 1!
Není toho těsta moc do staré kameninové formy? Děkuji
Teda beránek je opravdu dokonalý, dělali jsme s maminkou dva, a jeden nám trochu vytekl-tak jsme aspoň mohli ochutnat:-), ale ten druhý byl výstavní, polily jsme je polevou, a jsou opravdu nádherní, voňaví...
Prášek do pečiva se nedává!Ano vajec celkem 7!Prostě 2 celá vejce,pak 5 žloutků a 5 bílků,takže z 5-ti vajec sebereme žloutky a bílky
Vajec dohromady 7!
Nedává.
Mám stjný dotaz jako pí Marie.Prášek do pečiva se nedává?Díky za odpověď.
30 g másla a 30 g hrubé mouky je na vymazání a vysypání formy.
Proč 300g hrubé mouky a poté 30g hrubé mouky?
Tak kolik těch žloutků do těsta patří?
2 vejce a 3 žloutky, proto 5 bílků, je to napsaný
Aby bylo těsto nadýchanější
Proč jenom ze 2vajec ale 5 bílků?
Prášek do pečiva se nepřidáva?Na kolik stupnů se to peče v horkovzdušné troubě?Děkuji