• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční baba
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční baba

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční baba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g uzený bůček
    • 200
      g uzené maso
    • 150
      g žemle
    • 80
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Máslo vymícháme se žloutky a solí, přidáme nadrobno nakrájené maso a bůček, na kostky nakrájenou žemli zvlhčenou vývarem z uzeného masa, sekané bylinky, pepř, sníh z bílků, a dobře ale jemně promícháme. Dáme do vymazaného pekáče a upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-kroupová baba

Bramborovo-kroupová baba

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková | 23. 3. 2006 10:03

    Terezko,myslíš to dobře,ale já dělám hlavičku i pro rodinu mého bráchy a tak je jí hodně.Takže kopřiv dávám hafo a to bych se upěstovala.To bych musela dát do min.3 truhlíků.A kam s nimi,když na oknech mám sadbu paprik.Jó,je to pech.Snad nějaké budou.Přesto děkuji za tvou radu.

  • Marie Horáková | 23. 3. 2006 08:23

    Paní Terezko, to je dobrý nápad, ale já za sebe můžu říct, že bych kořen kopřivy nepoznala, takže mi nic jiného nezbývá, než to nechat na přírodě.Uvidíme, necháme se překvapit.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 07:20

    Ja viem, ale čo keď tohto roku je to so žihľavou horšie? Ale keby ste vonku vybrali kúsok žihľavového koreňa, to sa už dá, a strčili ho do kvetináča a dali dnu do tepla a výdatne zalievali, myslím, že do veľkej noci by ste to potrebné množstvo na babu aj mali . Skúste...

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 13:33

    Je to nejen tradice,ale kopřivy pročišťují organismus.A hlavně ty jarní,jsou plné síly.Předkové věděli.....V hlavičce(nádivce)jsou také chuťově znát..-))

  • Marie Horáková | 22. 3. 2006 12:46

    Paní Terezko, petrželovou nať i pažitku dávám také, kopřivy beru spíš jako tradici, je to taková milá připomínka, že už je jaro.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:13

    Kľudne tie žihľavy nahraďte petržl. vňaťou : )))

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 12:03

    p.Marie,bez kopřiv si to také neumím představit!Zkusím vzít lopatu a odhrabat sníh,jestli se nějaký neukážou.A třeba to ještě doženou ,aspoň kousínínínečky.:o))Jestli ne, tak tam vrznu špenát.

  • Marie Horáková | 22. 3. 2006 11:38

    Paní Pavlíno, dělám stejně jako Vy, kopřivy nesmí chybět, ale letos, když se podívám z okna, tak mám obavy, že se budeme muset obejít bez nich. Škoda, určitě tam patří.

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 10:38

    Terezko,takto podobně dělám na Velikonoce(a nejen na ně)hlavičku.Přidávám muškátový květ,krájené loupané mandle, spařené nakrájené mladé kopřivy(když je najdu).Žemle namáčím v mléce, když nemám vývar.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Pažitka Pepř mletý Petrželová nať Sůl Uzené maso Uzený bůček Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

55
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
28
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Velikonoční baba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact