• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Velikonoční baba
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční baba

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční baba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g uzený bůček
    • 200
      g uzené maso
    • 150
      g žemle
    • 80
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Máslo vymícháme se žloutky a solí, přidáme nadrobno nakrájené maso a bůček, na kostky nakrájenou žemli zvlhčenou vývarem z uzeného masa, sekané bylinky, pepř, sníh z bílků, a dobře ale jemně promícháme. Dáme do vymazaného pekáče a upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-kroupová baba

Bramborovo-kroupová baba

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková | 23. 3. 2006 10:03

    Terezko,myslíš to dobře,ale já dělám hlavičku i pro rodinu mého bráchy a tak je jí hodně.Takže kopřiv dávám hafo a to bych se upěstovala.To bych musela dát do min.3 truhlíků.A kam s nimi,když na oknech mám sadbu paprik.Jó,je to pech.Snad nějaké budou.Přesto děkuji za tvou radu.

  • Marie Horáková | 23. 3. 2006 08:23

    Paní Terezko, to je dobrý nápad, ale já za sebe můžu říct, že bych kořen kopřivy nepoznala, takže mi nic jiného nezbývá, než to nechat na přírodě.Uvidíme, necháme se překvapit.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 07:20

    Ja viem, ale čo keď tohto roku je to so žihľavou horšie? Ale keby ste vonku vybrali kúsok žihľavového koreňa, to sa už dá, a strčili ho do kvetináča a dali dnu do tepla a výdatne zalievali, myslím, že do veľkej noci by ste to potrebné množstvo na babu aj mali . Skúste...

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 13:33

    Je to nejen tradice,ale kopřivy pročišťují organismus.A hlavně ty jarní,jsou plné síly.Předkové věděli.....V hlavičce(nádivce)jsou také chuťově znát..-))

  • Marie Horáková | 22. 3. 2006 12:46

    Paní Terezko, petrželovou nať i pažitku dávám také, kopřivy beru spíš jako tradici, je to taková milá připomínka, že už je jaro.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:13

    Kľudne tie žihľavy nahraďte petržl. vňaťou : )))

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 12:03

    p.Marie,bez kopřiv si to také neumím představit!Zkusím vzít lopatu a odhrabat sníh,jestli se nějaký neukážou.A třeba to ještě doženou ,aspoň kousínínínečky.:o))Jestli ne, tak tam vrznu špenát.

  • Marie Horáková | 22. 3. 2006 11:38

    Paní Pavlíno, dělám stejně jako Vy, kopřivy nesmí chybět, ale letos, když se podívám z okna, tak mám obavy, že se budeme muset obejít bez nich. Škoda, určitě tam patří.

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 10:38

    Terezko,takto podobně dělám na Velikonoce(a nejen na ně)hlavičku.Přidávám muškátový květ,krájené loupané mandle, spařené nakrájené mladé kopřivy(když je najdu).Žemle namáčím v mléce, když nemám vývar.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Pažitka Pepř mletý Petrželová nať Sůl Uzené maso Uzený bůček Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Salámový dort

Salámový dort

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční baba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact