• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veliká parádní bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Veliká parádní bábovka

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veliká parádní bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce cukr krystal jemný
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 40
      g droždí
    • 6
      lžíce máslo
    • 350
      ml mléko
    • 1
      balení rozinky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      žloutek
    • sůl
    • citronová kůra
    • 10
      ks vlašské ořechy i více jader
    • 6
      ks želé bonbony velké

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, mléko, kvásek, kůru, velké kousky vlašských ořechů, bonbony (např. OVOMIA) nakrájené na kousky a vejce i žloutek. Zaděláme těsto a necháme na teple kynout nejméně půl hodiny.
2
Těsto vyválíme a vložíme do vymazané a vysypané formy. Necháme ještě 10 minut kynout. V předehřáté troubě pečeme prvních 5 minut z prudka, pak už jen mírně asi 35-40 minut.
3
Vyndáme a po čtvrt hodině vyklopíme na suché prkénko. Až vystydne úplně, dáme na tác a pocukrujeme.
4
Bábovka je skutečně veliká a těžká. Bonbony v ní nejen zajímavě vypadají, ale také ji zvláštně provoní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková bábovka s olejem

Hrnková bábovka s olejem

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Perníková bábovka s čokoládou a kokosem

Perníková bábovka s čokoládou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie bozdechova | 21. 5. 2006 16:50

    vubec nechutnala a na to množství mouky malo cukru

  • Emilia Šípová | 15. 2. 2006 19:40

    Nějak se mi tato bábovka nepovedla, ty želé bonbony se roztekly, pak ztvrdly, zamazaly celou bábovku, tak nevím, měla jsem raději přidat kandované nebo sušené ovoce, to mám do těsta osvědčené

  • Marta K | 18. 11. 2005 13:58

    Dobrá odpověď, Jano

  • Jana Tichá | 29. 5. 2005 19:31

    To nic. To se časem podá. Když já jsem ještě dostávala kapesné, taky jsem leccos zkazila. :-)

  • Anonym | 28. 5. 2005 19:03

    Tak to byla tedy paráda! Bonbony se roztekly,chuť nijaká,jedině snad to,že byla veliká je pravdou.Rodina nadávala a produkty dostanu k úhradě z kapesního. ZA 5!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Droždí Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Želé bonbony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

21
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
20
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
20
Domácí kečup
Domácí kečup
20
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Veliká parádní bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact