Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, mléko, kvásek, kůru, velké kousky vlašských ořechů, bonbony (např. OVOMIA) nakrájené na kousky a vejce i žloutek. Zaděláme těsto a necháme na teple kynout nejméně půl hodiny.
2
Těsto vyválíme a vložíme do vymazané a vysypané formy. Necháme ještě 10 minut kynout. V předehřáté troubě pečeme prvních 5 minut z prudka, pak už jen mírně asi 35-40 minut.
3
Vyndáme a po čtvrt hodině vyklopíme na suché prkénko. Až vystydne úplně, dáme na tác a pocukrujeme.
4
Bábovka je skutečně veliká a těžká. Bonbony v ní nejen zajímavě vypadají, ale také ji zvláštně provoní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marie bozdechova
|21. 5. 2006 16:50
vubec nechutnala a na to množství mouky malo cukru
Emilia Šípová
|15. 2. 2006 19:40
Nějak se mi tato bábovka nepovedla, ty želé bonbony se roztekly, pak ztvrdly, zamazaly celou bábovku, tak nevím, měla jsem raději přidat kandované nebo sušené ovoce, to mám do těsta osvědčené
Marta K
|18. 11. 2005 13:58
Dobrá odpověď, Jano
Jana Tichá
|29. 5. 2005 19:31
To nic. To se časem podá. Když já jsem ještě dostávala kapesné, taky jsem leccos zkazila. :-)
Anonym
|28. 5. 2005 19:03
Tak to byla tedy paráda! Bonbony se roztekly,chuť nijaká,jedině snad to,že byla veliká je pravdou.Rodina nadávala a produkty dostanu k úhradě z kapesního. ZA 5!!!