Jen pro zajímavost jak to dělám já: Na lžičce oleje osmahnu malou cibulku do sklovata, přidám cca 150 g taveného sýra a zaliji 1,5 dl mléka a na velmi mírné plotýnce sýr rozpusím - míchám. Mám-li doma nějaké zbytky sýra, můžu rozdrobit či nastrouhat a přidat (Eidam, Niva, Hermelín, cokoli...). Po rozpuštění ochutím česnekem a kořením (bazalka, čubrice, petržel), je možné opepřit a přisolit, ale tavený sýr bývá dost slaný, takže já nesolím.Omáčka má variace - na cibulku můžeme přihodit trochu kostiček slaniny nebo šunky, nebo plátky žampionů, lesních hub nebo použít místo cibule pórek. Tento "přídavek" opečeme a pak pokračujeme podle výše uvedeného receptu - pokaždé vznikne za 10 minut jiná omáčka.... Samozřejmě se neklade překážka ani fantazii v oblaski bylinek, které použijete na dochucení.... a máte nekonečně mnoho variací.
Myslím si, že vzhledem k tomu, jak jednoduché je připravit sýrové omáčky z "normálních" ingrediencí, je přímo ostuda napsat tu: 3 balíčky sýrové omáčky apetito s ementálem - ohřejeme minutu a půl v mikrovlnce....
čekela jsem něco jiné, než těstoviny s omáčkou ze sáčku :-(