• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vejce v aspiku
Napište svůj komentář k receptu

Vejce v aspiku

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vejce v aspiku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g šunka vařená - tenké plátky
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      svazek ředkvička
    • 8
      ks vejce
    • majonéza
    • aspik

Postup přípravy receptu

1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme je. Do formiček s kulatým dnem nalejeme trochu aspiku a necháme ztuhnout. Každé vajíčko osolíme, obalíme tenoučkým plátkem šunky, vložíme do formičky a dolejeme aspikem tak, aby celé vajíčko bylo zalité.
2
Ztuhlá vajíčka vyklepneme z formiček, urovnáme je na mísu a ozdobíme sekaným aspikem, sekanou natí a růžičkami z ředkviček. Majonézu podáváme zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krocan ve vinném aspiku

Krocan ve vinném aspiku

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Vejce s nakládanou kapií

Vejce s nakládanou kapií

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kl | 31. 12. 2013 22:27

    DEBILE

  • marie nezlakova | 6. 4. 2009 12:28

    Udělám je hned po Velikonocích,aby jsme nebyli převejcovaní už teď.Aspik dělám docela často,ale inspirovala jste mě s těma bábovičkama.Terezko,nebude se oddělovat od sebe po vychladnutí ta první vrstva aspiku od té druhé?Díky.Do plátku šunky balím bramborový(či jiný) salát,máme to tak rádi,vejce mě ještě nenapadlo zabalit.(co ten nasekaný aspik?)

  • Anonym | 27. 11. 2007 21:36

    sterilizovaný je skalpel, možná nůž, okurky jsou sterilované.

  • Tereza M. | 27. 11. 2007 17:06

    Jestli mohu doporučit,tak zkuste mlj recept: Vzala jsem a každý plátek šunky jsem naplnila křenovou majonézou(majonézu a jogurt jsem smíchala,okořenila a přidala strouhaný křen) a zavinula! položila jsem na aspik a pokladla sterilizovanou paprikou,okurkou a kukuřicí a opět trošku polila majonézou a zalila aspikem.Nechala jsem vychladit a pak vyklopila! Je to fakt super a hlavně je křen pikantní!

  • Michaela Atherton | 14. 8. 2006 19:12

    Tak jsem trochu improvizovala:o] pouzila jsem jeden sacek aspiku a nechala tu polovinu v misce. Jelikoz mi to ale moc netuhlo, pridala jsem jeste jeden pytlik[pro jistotu]. Na to jsem nasypala vrstvu hrasku a kukurice, pak jsem naskladala ty vejce [jen poloviny] obalene v sunce, posypala znovu vrstvou hrasku a kukurice a zalila zbytkem aspiku. Zhoustlo to pak behem hodiny hned:o] a uz jsem ctvrtinu snedla. Je to fantasticke! Vetsinou jsem mela aspik takovy "nemastny, neslany" jak se rika. Vzdy jsem musela davat spousty cibule a octu navrch. Tenhle se mi vazne povedl. Opravdu jde o to zkouset, zkouset a zkouset a nevzdavat se, kdyz se to napoprve nepovede! Vsem milovnikum aspiku zdar a dobrou chut!!!

  • Michaela Atherton | 14. 8. 2006 15:48

    Nasla jsem par pytliku aspiku, o kterem jsem ani nevedela ze doma mam. Vetsinou delam klasicky aspik se salamem, zeleninou, vejci a okurkami, ale mam chut na nejakou zmenu a tento recept me nejak prijemne navnadil. Uz se mi v kuchyni vari vejce. Jsem zvedava, jak to dopadne. Zitra si pujdu koupit redkvicky a necham si posmakovat k obidku. Uz ted se tesim!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Z vajec Večeře Pozdní večeře Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Aspik Majonéza Petrželová nať Ředkvička Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

71
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
61
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
60
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
48
Jarní závitky
Jarní závitky
36
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Vejce v aspiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact