Na pánvi si rozehřejeme olej a po celé ploše rozložíme na plátky nakrájenou šunku, kterou propečeme. Navrch rozklepneme vejce a bez míchání je zahřejeme. Necháme bílek ztuhnout (můžeme na chvíli přikrýt pokličkou). Osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým pečivem.
Můj syn, mlsný, ale ne zcela znalý receptur, opekl šunku na cibulce, přidal vajíčka a nakonec to zamíchal. Můžu říct, že mi to chutnalo víc, jak klasický "hemenex".
Simča Sládková
|20. 1. 2010 00:40
No podle mne je to starý dobrý "Hemenex". Úplně správně by asi mělo být "Ham and egg´s", neboli šunka a vejce. Tedy v české fonetrické transkripci Hemendegs. (A z toho přesmyčkou vzniklo počeštělé Hemenex). Jinak já cibulku, kečup, hořčici a případně nějakou zeleninku dávám dokola jako oblohu. A rozhodně je to mňamka....
Ladia -
|19. 1. 2010 15:00
Já přidávám cibulku ;-)
Di -
|19. 1. 2010 14:58
A já tu topinku ještě počesnekuji nebo pomažu hořčicí, ale už nedávám šunku. Ten sýr někdy strčím mezi topinku a vejíčko.
Miroslava Severová
|19. 1. 2010 14:41
A já si toto dávám na topinku(opečený chléb) a navrch ještě postrouhám sýrem a pokapu kečupem. Mńam !!
Klára Keselyova
|15. 1. 2010 21:45
Toto je u nás dosť často na raňajky, hovoríme tomu "Hemendex"