Nejprve dáme vařit brambory na osolené a okmínované vody, mezitím připravíme omáčku - z oleje a mouky vytvoříme jíšku, kterou zalejeme mlékem, mícháme dokud omáčka nezhoustne, osolíme, odstavíme a necháme přiklopené pokličkou.
2
Dále dáme do menšího kastrůlku vařit okmínovanou a a osolenou vodu s octem (poměr 1:1), když je voda ve varu, postupně vyklápíme celá vajíčka přímo do vařící vody, nemusíme se bát, octová voda vejce zatáhne, aby byl bílek obalený souměrně okolo žloutku, můžeme tomu opatrně pomoci lžíci. Vejce vaříme cca 1-2 min. (cílem je, aby žloutek byl vevnitř polotekutý).
3
Na talíř naservírujeme brambory, vajíčka a vše zalijeme omáčkou, kterou můžeme ještě přikyselit octovou vodou po vaření vajec.