Do rendlíku dáme vařit vodu s octem. Do vroucí vody opatrně rozklepneme jedno vejce po druhém. Vždy počkáme, až se bílek kolem žloutku dokonale srazí, osolíme. Rozkvedláme mouku ve smetaně a zavaříme. Do hotového pokrmu vmícháme nadrobno nakrájenou pažitku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|22. 5. 2007 17:49
Když octová voda začne vařit,vkládáme vajíčka.Jak jsou bílky sražené.Tak k tomu všemu vlijeme rozkvedlanou mouku v tý smetaně.necháme přejít varem a hotovo.
Kamil Krybus
|9. 5. 2007 14:11
Před více jak 50-ti lety časté jídlo na našem jídelníčku. Pouze máma jako přílohu užívala vařené brambory.
Tereza -
|9. 5. 2007 13:40
Pripomenuli ste mi dobrotu z detstva :))) Len u nás sa urobil bešamel z mlieka, osolil, ochutil sa štipkou cukru a octom a potom sa doň vyklepli vajíčka . Na jemnom ohni sa to varilo, kým vajcia nestuhli. Tiež s chlebíkom. Hovorili sme tomu máčanka.
Eva
|9. 5. 2007 11:50
Jsem možná míň chápající, ale: vajíčka z té octové vody vytáhneme nebo necháme ve vodě a v té vodě solíme? A kam s tou moukou ve smetaně, tím se vajíčka polívají na talíři? Díky.